Rentree Maikel van der Werff

  • dinsdag, 11 okt 2011
  • Leestijd: 1 minuut
  • Bron: FC Volendam

Maikel van der Werff heeft na bijna acht maanden afwezigheid maandag zijn rentree gemaakt bij Jong FC Volendam. De verdediger speelde maandagavond de eerste helft in het met 4-2 gewonnen oefenduel tegen FC Breukelen.

Van der Werff speelde begin maart zijn laatste duel. Hij viel toen tegen Helmond Sport uit met een hersenschudding. De verdediger kampte toen al met knieproblemen. "D'r zat een ontsteking in de knie die maar heel langzaam weggaat. Daar was in het begin onduidelijkheid over", aldus Van der Werff.

Vooraf was afgesproken dat hij 45 minuten zou spelen centraal achterin. Dat ging probleemloos. "Het belangrijkste was voor mij om minuten te maken zonder pijn. Gelukkig heb ik geen last gehad." Bang voor een reactie is Van der Werff evenmin. "Dan had ik dat wel gemerkt. Nee het zit nu wel goed."

Volgende week verwacht de 22-jarige verdediger uit Hoorn weer speelminuten te maken in het beloftenteam. Hij hoopt daarna op korte termijn weer te kunnen aansluiten bij de selectie van trainer Gert Kruys.