Robert Molenaar: ‘Een slecht boek ontvouwde zich’

  • vrijdag, 16 sep 2016
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Door Sonny Sier

Hij wilde na afloop weinig weten van de al dan niet terecht strafschop voor Jong FC Utrecht of de rode kaart van Kees Kwakman die in de situatie daarna gegeven werd. Robert Molenaar zocht de schuld van het onnodige 2-2 puntverlies vooral bij zijn eigen ploeg. En dan met name in het afronden van de stortvloed aan kansen. “Niemand heeft het over de voorvallen als we gewoon de kansen afmaken.”

Vier goals verschil
De Zaandammer zag direct vanaf de aftrap een prima spelend Volendam, dat de ene na de andere kans creëerde. Jack Tuijp had iets meer dan tien minuten nodig om de score te openen. “We behoorden met vier goals verschil de rust in te gaan”, verduidelijkt Molenaar. “Maar het bleef 1-0 en dat is voor een tegenstander een interessante tussenstand om iets terug te doen.”
Dat deed Utrecht dan ook rap; Kristoffer Peterson maakte binnen drie minuten gelijk. “Daarna ontvouwt zich een slecht boek waarin je niet verzeilt wilt raken. Je kunt eruit komen door te scoren, maar dat kregen we maar moeilijk voor elkaar. Jack (Tuijp, red.) maakt dan wel de 2-1, maar we hadden meer goals moeten maken.”

Eer en geweten
In de slotfase liepen de oranjehemden tegen de lamp. Molenaar haalt het penaltymoment (pingel benut door Darren Rosheuvel) van Jong FC Utrecht naar boven. “In een aantal situaties hadden we te weinig controle op het middenveld, waardoor Utrecht in schotpositie kon komen. Hoe de aanval precies ontstond moet ik nog even bekijken, maar dat Utrecht er gemakkelijk doorheen sneed staat vast. Of het uiteindelijk een handsbal was van Henny Schilder kan ik niet beoordelen. De scheidsrechters nemen naar eer en geweten hun beslissingen.”

Vijfentwintig goals
Molenaar vervolgt: “We moeten het niet zover laten komen. Ons werk kan nog zo goed tot uiting komen, als we niet afdrukken hebben we er niks aan. Vorig seizoen behoorden we samen met Sparta en VVV-Venlo tot de ploegen met de minste tegengoals. Het verschil aan de andere kant was alleen zo’n vijfentwintig doelpunten. Je moet goals maken om mee te strijden voor de titel. Voorlopig steekt dat ons de kop op.”

Desondanks behouden Molenaar en zijn mannen goede papieren om over twee weken de periodetitel te grijpen. “Natuurlijk had een overwinning vandaag lekker geweest. Maar we hebben alles nog in eigen hand. Voorlopig richtten wij ons op de bekerwedstrijd van dinsdag tegen MVV voordat we weer denken aan een periodetitel.”