Robert Molenaar: ‘Ver en ver beneden peil’

  • zondag, 06 mrt 2016
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Zijn gezicht stond na afloop van de 0-1 verloren wedstrijd tegen MVV op onweer. Robert Molenaar zag weinig positieve punten en kon niks ander dan concluderen dat hij niet warm wordt van dit FC Volendam. “Het was ver en ver beneden peil.”

Door Sonny Sier

De Zaandammer mistte vooral de overtuiging in eigen kunnen bij zijn mannen. “Ik ben ontevreden over het karakter waarmee we vandaag zaken hebben gedaan. We waren bang voor de mislukking. Het initiatief nemen, vechten voor elke beter: dat heb ik gemist. Bij Volendam mag je fouten maken, maar maak ze dan door initiatief te tonen. De overtuiging ontbrak totaal en de spelers sleepten elkaar mee naar beneden. We zijn een speelbal geweest van de tegenstander.”

Vorm op de flanken
Volendam creëerde nauwelijks kansen, waardoor het weinig aanspraak maakte op een doelpunt. ,,Met ons spel zijn we afhankelijk van de kwaliteit op de flanken. De vorm van die spelers is belangrijk en dat bleek vandaag onvoldoende. Ook moet er wat gesleuteld worden aan het centrum van de verdediging. Erik Schouten speelde wel solide, maar bij Henny Schilder ontbrak het soms aan overtuiging in de dingen die hij deed.”

Billen tegen elkaar
Via een benutte penalty Stef Peeters vlak na rust maakten de Maastrichtenaren de enige en dus winnende goal. ,,We moeten nu even met de billen tegen elkaar en dit resultaat accepteren. Maar morgen trainen we weer met de borst vooruit en de kin omhoog.”