Robert Mühren speelt zich in de kijker tegen De Zouaven

  • woensdag, 13 jul 2011
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Door Cor Westerveld

Geen Cracovia Kraków als tegenstander dus. Dat was erg jammer, want van de spelers die bij FC Volendam op proef zijn, kon daardoor geen goed beeld worden gekregen. Bij FC Volendam was men allang al blij dat hoofdklasser De Zouaven uit Grootebroek/Lutjebroek in allerijl een elftal bij elkaar wist te bellen. De ploeg miste onder andere de veelvuldig scorende spits Pieter Koopman. Door het slechte weer was de Open Dag min of meer in het water gevallen. Kon men vorig jaar over de hoofden lopen, door de aanhoudende regen viel de opkomst dit jaar tegen. Gelukkig kon er dankzij De Zouaven toch gevoetbald worden.

{foto3}

De Zouaven gaf naar vermogen partij, maar was duidelijk de onderliggend partij. Doelman Robbin Ruiter (in de eerste helft) en Sonny Stevens (in de tweede helft) hadden een rustige avond, ook al omdat de snelle Jaap Jong (neef van Frank en Ronald de Boer) geen potten kon breken. Opvallendste man bij FC Volendam was Robert Mühren, overgekomen van de RKAV zaterdag. Hij solliciteert duidelijk naar een basisplaats! Maakte twee van de zes doelpunten en gaf nog een assist op Kees (Pier) Tol, die zelf eveneens twee treffers voor zijn rekening nam, maar ook een paar fraaie scoringskansen onbenut liet. Bij De Zouaven was het bekendste gezicht Ricardo Appelman, die een seizoen deel heeft uitgemaakt van de selectie van FC Volendam en nu – na eerder bij Zwaluwen ’30 te hebben gespeeld – zijn geluk gaat beproeven bij de formatie uit De Streek.
Door een blunder in de Zouaven-defensie kon de goed spelende Olaf Lindenbergh de score voor de thuisclub openen, 1-0. Kees (Pier) Tol verzuimde alleen voor doelman Smit de score uit te breiden. Dankzij Dominique van Dijk kon FC Volendam toch gaan rusten met een 2-0 voorsprong.
Na de hervatting zorgde Kees (Pier) Tol al vrij snel voor 3-0, waarna Robert Mühren FC Volendam op een 4-0 voorsprong zette. Uit een assist van hem mocht Kees (Pier) Tol zijn tweede treffer van de avond laten aantekenen, waarna Mühren zelf de eindstand op 6-0 bepaalde.

{foto1}{foto2}

Foto's © Rob Lezer & Fred Rotgans
 
klik op de link's hierboven