Robert Mühren velt Jong FC Twente

  • maandag, 10 feb 2014
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Het was niet te voorspellen met welke opstelling Jong FC Twente het veld in zo gaan. Na PSV speelt de hoofdmacht tegen FC Groningen, Vitesse en Feijenoord. Welke spelers bleven over voor Jong Twente? Hans de Koning liet niets aan het toeval over en startte met de vertrouwde opstelling van de laatste weken. Alleen Gijs Luirink stond op de plaats van Erik Schouten. 

{foto1}

Al snel bleek FC Volendam het spelletje goed op de korrel te hebben. Na zes minuten brak Ludcinio Marengo op links door en testte Sonny Stevens. Via zijn vingers verdween de bal langs de lat over het doel. Het was uitstel van executie. Vier minuten later was het wel 0-1. Brandley Kuwas sneed van rechts naar binnen. Juist op het moment dat hij zou schieten, prikte Robert Mühren de bal van zijn voeten laag in de verste hoek. Jong FC Twente bleef vooralsnog het antwoord schuldig. FC Volendam bleef bovenliggend, wat halverwege 0-2 opleverde. Nu was het Soufiane Laghmouchi die zich van links langs zijn man wurmde. Terwijl iedereen dacht dat er niets te halen viel, schoot hij alsnog in de korte hoek in. FC Volendam leek op rozen te zitten, totdat achterin een moment van onachtzaamheid hard afgestraft werd. Hölscher strafte ondanks uitstekend ingriojpen van Theo Timmermans de ruimte genadeloos af. Kort voor rust schoot FC Volendam alsnog de marge weer naar twee. Nu was het Brandley Kuwas die Gerry Koning wegstuurde. Zijn voorzet was puntgaaf op Robert Mühren. Een keurige halve omhaal was Sonny Stevens te machtig. Met 1-3 ging de rust in, wat gezien de veldverhouding een terechte stand was. 

{foto2}

In de tweede helft startte de wedstrijd gezapig. Jong Twente wisselde twee keer, wat aanvankelijk weinig opleverde. FC Volendam liet zich echter meenemen in de gezapigheid, waardoor het spelpeil drastisch zakte. Halverwege kwam de echte opleving. Eerst redde Theo Timmermans heel bekwaam. Al snel daarna zag Robert Mühren dat Sonny Stevens ver voor zijn doek stond. Van zeker veertig meter lobde hij de bal in het Twentse doel, wat 1-4 betekende. Een juweel van een goal. Ook Jong FC Twente kreeg zijn doelpuntje. Een afstandschot van Pelupessy verraste Theo Timmermans, wat 2-4 betekende. Zes minuten voor tijd kreeg Jong FC Twente een strafschop wegens vasthouden. Theo Timmermans stopte hem, genomen door Djordjevic. FC Volendam was niet echt meer aan het voetballen, ondanks de i9nbrenmg van Raymond Fafiani, die Robert Mühren verving vanwege een spierscheuring. In de 90e minuut wordt Damien Menzo onderuit geschopt, wat een zuivere strafschop voor FC Volendam had moeten zijn, maar het leverde hem een gele kaart voor schwalbe op. Hier zat scheidsrechter Honig goed mis. Het maakte voor de einduitslag niet meer uit, FC Volendam nam verdiend drie punten mee door vooral een ijzersterke eerste helft en drie prachtige goals van Robert Mühren.

{foto3}

Opstelling FC Volendam:
Theo Timmermans, Gerry Koning, Henny Schilder, Gijs Luirink, Nick Coster, Tom Overtoom, Soufiane Laghmouchi, Levi Schwiebbe, Brandley Kuwas (70. Damien Menzo), Robert Mühren (80. Raymond Fafiani) bn, Ludcinio Marengo 

{foto4}