Sailin’ home: promotiebotter vereeuwigd in het nieuwe uitshirt

  • woensdag, 06 jul 2022
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Na dertien jaar koers te hebben gevaren heeft FC Volendam zijn eindbestemming bereikt. Het is thuis, thuis in de Eredivisie. De tocht was lang en soms ruig, maar de veilige haven werd benaderd. Sailin' home across the ocean, zo zong Piet Veerman. De karakteristieke Volendamse botter, refererend aan Heen en Weer 10, is vereeuwigd in het uitshirt waarmee FC Volendam het avontuur in de Eredivisie aangaat. Het nieuwe uittenue is verkrijgbaar in de webshop en Fanshop in het Kras Stadion.

Het uitshirt voor het Eredivisie-seizoen 2022-2023 ademt Volendam. In het violet met lime gekleurde shirt is prominent een Volendamse botter verwerkt, die vaart op de golven van het voormalige IJsselmeer. Dezelfde botter komt terug in de nek, samen met de bekende passage uit een van de grootste hits van Volendamse bodem: Sailin' home across the ocean.

Naam, rugnummer & Eredivisie-badge

Het FC Volendam-uittenue is vanaf heden verkrijgbaar in de Fanshop en webshop. Het tenue bestaat uit het uitshirt, een short en kousen. Het is mogelijk om jouw shirt te bedrukken met de naam en rugnummer van jouw favoriete speler. Ook de Eredivisie-badge mag op jouw shirt natuurlijk niet ontbreken. Alle items zijn beschikbaar in de maten 92 t/m 5XL. Kindermaten zijn op dit moment alleen beschikbaar via pre-order en is voorzien van de uitingen van de Johan Cruyff Foundation. FC Volendam streeft ernaar deze vóór de competitiestart van het nieuwe seizoen beschikbaar te hebben. Shop de tenues hier!

Johan Cruyff Foundation op kindershirts

Hoofdsponsor BetCity en FC Volendam stellen de ruimte op de jeugdtenues beschikbaar voor een maatschappelijk doel. De juniorshirts worden dit seizoen omarmd door de Johan Cruyff Foundation. De foundation werkt samen met organisaties die een vergelijkbare missie hebben als de Cruyff Foundation of zich hier nauw betrokken bij voelen. Het gezamenlijke doel is om meer kinderen te laten sporten en bewegen. Die waarde sluit aan bij de visie van FC Volendam.