Salden: ‘Mogen zo’n voorsprong niet weggeven’

• zaterdag, 19 aug 2017
  • Leestijd: 1 minuut

De oranjehemden kenden een lastige openingsfase, maar herpakten zich toen Runderkamp na tien minuten raak schoot. Salden: ,,We hadden misschien wat last van zenuwen door de start van de competitie. Rond het moment van het doelpunt werden we sterker en hebben we een groot deel van die fase gedomineerd. Het gevolg hiervan was dat we ook het tweede doelpunt maakten.’’

Vanaf dat moment sloeg volgens Salden de twijfel toe. ,,Druk je door naar 3-0, of houd je deze stand vast? Door deze twijfel verloren we tegen het einde van de eerste helft de controle en werd de tegenstander gevaarlijker.’’

,,In de rust heb ik de spelers gewaarschuwd dat Helmond Sport waarschijnlijk optimistischer gaat spelen’’, vervolgt Salden. ,,Dit gebeurde dan ook alleen hebben we het daar vervolgens erg moeilijk mee. We waren niet fel genoeg en raakten de bal steeds te snel kwijt. Het lukte ons niet om de ruimte op het middenveld te gebruiken, waardoor het Helmond Sport langzaam terug kwam.’’