Schilder: “Hebben negentig minuten gestreden”

  • maandag, 25 mei 2015
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

 

Als centrale verdediger maakt hij niet veel doelpunten, maar áls hij scoort doet hij dat op fraaie wijze. Vrijdagavond kopte Henny Schilder de belangrijke openingstreffer binnen in de play-offwedstrijd tegen FC Eindhoven. “We hebben de hele week getraind op corners, dus het is mooi dat we daar dan ook uit scoren”, aldus Schilder over zijn treffer.

 

Vlak voor tijd leek het toch nog mis te gaan voor FC Volendam, toen FC Eindhoven na een vrije trap op 1-1 kwam. Dat Kevin van Kippersluis diep in blessuretijd nog de 2-1 maakte, zorgde dan ook voor grote ontlading: “Dat we toch nog die 2-1 maken is geweldig. 1-1 had toch als een nederlaag gevoeld.” De 2-1 is een mooi uitgangspunt voor de return van maandag in Eindhoven, waar FC Volendam gesteund zal worden door een grote groep supporters: “Die 2-1 was natuurlijk ook echt mooi voor hen, we hebben de supporters de afgelopen weken niet altijd even goed beloond.”

 

De Volendammers moesten ver gaan voor de overwinning: “Iedereen had na tachtig minuten wel last van pijntjes en kramp. Ik ook, maar ik probeerde dat een beetje te verbergen en toch door te gaan. We hebben met z'n allen negentig minuten lang gestreden en fel gespeeld. Maandag moeten we er weer staan en het afmaken in Eindhoven”, besluit Schilder.