Schrijver Yoeri van den Busken gast in L.O.V.E. Voetbal Extra

  • woensdag, 30 mei 2018
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Vanavond om 18.00uur is schrijver Yoeri van den Busken de gast in L.O.V.E. Voetbal Extra

 

Yoeri van den Busken (48) maakte medio jaren tachtig deel uit van de AZ-voetbalschool, maar zijn hart lag bij het schrijven en hij koos al vroeg voor zijn maatschappelijke carrière. Hij werkte op freelancebasis voor het Noord-Hollands Dagblad. In 1987 vertrok hij naar De Telegraaf/De Courant Nieuws van de Dag. Daar zou hij meer dan twee decennia blijven. Hij werkte niet alleen als verslaggever, ook als eindredacteur.

De sinds 1979 in de Beemster woonachtige journalist fungeerde als ghostwriter van Louis van Gaal en in 1996 werden die columns gebundeld, ‘Mijn jaren bij Ajax’ groeide uit tot een bestseller.

Onder de vlag van De Telegraaf kwamen er nog boeken bij over scheidsrechter John Blankenstein en keeper Piet Schrijvers. In 2006 schreef hij een boek over de toenmalige PSV-voorzitter Harry van Raaij.

In 2014 tekende hij het bijzondere levensverhaal op van Cees Kick, de George Best van de Lage Landen en het jeugdidool van voormalig VI-hoofdredacteur Johan Derksen.

In 2016 kwam het boek ‘De Kist’ uit over het leven van voormalig trainer Simon Kistemaker, wat het beste boek van dat jaar zou worden.

Heden ten dage komt er weer een boek uit met de titel ‘De andere kant van het succes’ over de voetbaltragiek van de lage landen en er komt nog een biografie uit over Jan Jongbloed.

 

Presentatie: Jack Mühren

Techniek: Cor Doevendans

 

Programma word vanavond herhaald van 22.00uur tot 23.00uur

www.rtvlove.nl

Radio: Ether 106.6

Kabel: 89.0

TV kanaal 22+

TV Digitaal: kanaal 40

Download de App: rtvlove

 

Foto: VI