Selectie Jong FC Volendam krijgt vorm met nieuw viertal

  • vrijdag, 16 jun 2023
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Naast de ontwikkelingen bij de hoofdmacht van FC Volendam bereidt ook het Volendamse beloftenteam zich achter de schermen voor op het nieuwe seizoen. Jong FC Volendam, dat komend jaar geleid wordt door Michael Dingsdag en Regillio Simons, verwelkomt vier nieuwe gezichten in de selectie. Het gaat om Khadim Ngom, Bram van Driel, Nash Bijnoe en Caner Demircioglu. De Volendamse talenten komen vanaf dit seizoen uit in de Onder 21 competitie voor BVO’s. We stellen de nieuwe gezichten voor.

Khadim Ngom

Khadim Ngom (17) verrijkt het keepersgilde van Jong FC Volendam. De doelman heeft zich bij het Almeerse Waterwijk bewezen als een atletische keeper met een uitstekende reflex. Ook aan de bal draagt Ngom zijn steentje bij met zijn rust en voetballende vermogen. De keeper speelde eerder voor FC Almere en SC Buitenboys.

Bram van Driel

Middenvelder Bram van Driel voorziet het middenveld van Jong FC Volendam van explosiviteit en een oog voor een splijtende pass. De achttienjarige Van Driel komt over van FC Utrecht en speelde daarvoor in de jeugdopleiding van Ajax en AFC’34. De creatieveling, die op meerdere posities op het middenveld uit de voeten kan, beschikt over een goede versnelling en schuwt daarnaast de duels niet.

Nash Bijnoe

Van het kwartet nieuwelingen is Nash Bijnoe (18) een oude bekende. De verdediger speelde eerder in de jeugdopleiding van FC Volendam, dat hem vanuit de Onder 12 zag vertrekken naar Ajax. Na jaren in de Amsterdamse opleiding én een uitstapje bij AFC, keert de lange achterhoedespeler terug aan de Dijk. Bijnoe, die ook voor SC Buitenveldert speelde, is een sterke linksbenige verdediger met opbouwende kwaliteiten. Daarnaast is hij kopsterk, duellerend goed en neemt ook verbaal zijn ploeggenoten bij de hand.

Caner Demircioglu

Buitenspeler Caner Demircioglu (20) completeert het kwartet. De creatieve aanvaller komt over van Telstar Onder 21, waar hij geregeld beslissend was met goals en assists. Demircioglu beschikt over een goede traptechniek waarmee hij menig voorzet perfect neerlegt. Daarnaast duikt de aanvaller ook geregeld op voor het doel en pikt zijn goal geregeld mee. De flankspeler heeft een verleden bij Volewijckers, AZ en Hollandia.

Tekst & foto's: FC Volendam