Sipke Hulshoff op weg terug na plotselinge absentie

  • donderdag, 08 apr 2021
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

De vaste volgers van FC Volendam moeten hem al een tijdje missen. Sipke Hulshoff is reeds een aantal wedstrijden afwezig als assistent-trainer. De Fries kreeg begin maart plotseling te maken met een tot voor kort onverklaarbare ontsteking, dat roofbouw pleegde op zijn lichaam. Na een periode van rust en een operatie aan de knie, is Hulshoff op de weg terug. “Ik kan niet wachten mijn steentje bij te dragen aan het grotere doel.”

Eind februari zat Hulshoff nog op in de dug-out bij de wedstrijd FC Eindhoven – FC Volendam. Daarna sputterde het lichaam tegen. “Uit het niks voelde ik mij belabberd, had nauwelijks energie. Mensen die mij kennen weten dat dit totaal niks voor mij is.”

Na enkele onderzoeken belandde Hulshoff zelfs in het ziekenhuis. “Uiteindelijk bleek de ontstekingswaarde in het bloed erg hoog. Maar waar die ontsteking vandaan kwam was nog niet duidelijk.”

Operatie

Het vermoeden was dat een pijnlijke knie de oorzaak was. Afgelopen week onderging Hulshoff hier een operatie aan. Vanaf die tijd voelt de fanatieke Fries zich stukken beter. “De artsen hebben de boel schoon gemaakt en monsters genomen om op kweek te zetten. De resultaten hiervan ontvang ik binnenkort, maar ik voel mij al zoveel fitter. We zijn helemaal op de weg terug.”

Vanaf de bank zag Hulshoff FC Volendam goede resultaten afwisselen met mindere wedstrijden. Dagelijks behield hij contact met de technische staf en tijdens wedstrijden deelde de assistent-trainer zijn bevinden die hij waarnam op tv. “Ik heb heel veel vertrouwen in de mensen bij FC Volendam die mijn afwezigheid opvingen. Zij stelden het op prijs dat ik mijn bevinden met de staf deelde. Je handen blijven jeuken, ondanks dat je nauwelijks invloed kunt uitoefenen. Ik kan dan ook niet wachten tot ik weer op het veld sta, want dat is waar ik het liefste ben.”

Geloof

Hulshoff hoopt zich snel weer structureel te melden in het Kras Stadion. “De afgelopen periode heb ik heel af en toe mijn gezicht laten zien. Maar ik hoop dit de komende periode veel vaker te doen, mijn steentje bij te dragen aan het geheel. Want samen met de staf, het personeel, de fans en de sponsors hebben we hetzelfde doel: de play-offs halen en daarin zo goed mogelijk presteren. Wie weet waar dit dan doe leidt. Ik heb alle geloof in de jongens. We hebben iedereen nodig. Samen moeten we dit seizoen op de best mogelijke manier afsluiten.”

Foto's: FC Volendam