Spartanen - FC Volendam

• zaterdag, 04 jul 2009
  • Leestijd: 2 minuten

FC Volendam experimenteert tegen Spartanen (0-4)
De selectie van FC Volendam raakt langzaam gewend aan de hand van nieuwe trainer Sturing. De lijnen worden zichtbaar, de posities van de spelers ook. In Wognum werd met 0-4 gewonnen van een goed gemotiveerd Spartanen, na een 0-1 ruststand. De kansen op een grote overwinning waren volop aanwezig, maar de precisie ontbrak en de gedane trainingsarbeid eiste ook haar tol.
Het duurde in de eerste helft vrij lang voordat FC Volendam het klassenverschil in doelpunten kon uitdrukken. FC Volendam startte goed, creëerde met name in het eerste kwartier mooie kansen, maar gescoord werd er niet. Een bal van Michiel Kramer belandde op de paal, terwijl Mo Ajnane een knappe aanval voorlangs schoot. Het middenveld was in de eerste helft niet in staat de ploeg effectief diep te laten spelen. Gerson Sheotahul onderkende het probleem en gaf van achter de aanvalslinie wat meer druk. Tien minuten voor rust leverde dat de 0-1 op. Eindelijk kwam de aanval een keer goed door, waarna Sheotahul bij de verste paal de bal kon binnenlopen.

In de tweede helft startte FC Volendam met vier nieuwe spelers in de ploeg, wat vooral in de opbouw zichtbaar was. Ook het tempo ging ondanks de warmte flink omhoog. De kansen namen toe, maar FC Volendam maakte er te weinig gebruik van. Een minuut of tien na rust soleerde Jaap Molenaar naar de achterlijn en gokte vanuit een moeilijke hoek. Dat lukte via een roodwitte verdediger: 0-2 Meteen toen Jack Tuyp halverwege de tweede helft zijn opwachting maakte, viel de 0-3, omdat hij het voorbeeld van Gerson Sheotahul opvolgde. Van achteruit werd Spartanen beter ontrafeld, zodat er betere mogelijkheden kwamen. In de slotminuten maakte Mathieu Boots koppend 0-4, waarmee de zege enige kleur kreeg. De score had sowieso hoger kunnen zijn, als scheidsrechter Smit gewoon de regels eerlijk had toegepast. Twee uitstekende acties van Aaron Meijers werden even zo vaak onreglementair onderbroken. Twee strafschoppen zouden zonder discussie toegekend moeten worden, maar de thuisploeg werd ontzien.
Maandag vertrekt FC Volendam naar Limburg voor het trainingskamp en speelt dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen Roda JC.