Statement Mbuyamba: 'Zal dit seizoen nog met het team op het veld staan'

  • woensdag, 10 apr 2024
  • Leestijd: 5 minuten
  • Bron: FC Volendam

Xavier Mbuyamba heeft duidelijkheid gegeven over de reden van zijn afwezigheid bij FC Volendam. In een statement laat de verdediger weten hartritmestoortnissen te hebben, maar dat dit door het plaatsen van een S-ICD ter preventie geen hindernissen voor zijn sportieve carrière veroorzaakt.

Het statement van Xavier Mbuyamba

Na een lange periode van stilte kan ik nu vertellen over mijn afwezigheid.

Tijdens de jaarlijkse medische keuring voor het seizoen 23/24 kwam ik erachter dat ik een hartritmestoornis heb. Dit kwam als een grote verrassing, omdat ik nooit verschillen in mijn gezondheid of prestaties had gemerkt. Na deze ontdekking belandde ik in een reeks uitgebreide medische onderzoeken. Dit is de reden dat ik dit seizoen slechts sporadisch heb gespeeld. Na een lange periode van onderzoeken en testen hebben de artsen, FC Volendam en ik besloten om een S-ICD te laten implanteren voor primaire preventie.

De eerste fase van rust en herstel is nu voorbij, en ik ben alweer begonnen met individuele trainingen. Ik zal de komende tijd werken aan mijn terugkeer bij FC Volendam, en wees gerust, ik zal dit seizoen nog met het team op het veld staan.

Misschien vraag je je af hoe ik me voelde? Natuurlijk waren er aanvankelijk zorgen, zoals velen zouden hebben over hun gezondheid. Toch heb ik altijd geloofd dat dit geen probleem of hindernis zou vormen voor mijn voetbalcarrière. Ik ben een winnaar en een vechter!

Trainingsveld

FC Volendam verwacht Mbuyamba binnen afzienbare tijd weer te mogen begroeten op het trainingsveld. De Maastrichtse verdediger behoort nog niet tot de wedstrijdselectie voor de wedstrijd van komende vrijdag tegen Excelsior.

Foto's: FC Volendam