Steur: “Hadden het in de eerste helft al moeten beslissen”

  • zaterdag, 25 okt 2014
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

FC Volendam won vrijdag weliswaar met 2-1 van De Graafschap, maar kwam in de slotfase nog onnodig in de problemen: “Uiteindelijk hebben we mazzel dat we nog winnen, het had ook zomaar 2-2 kunnen zijn”, gaf Johan Steur dan ook toe. Hij nam de plaats van Hans de Koning in, die op de tribune moest plaatsnemen wegens een schorsing.

Over de eerste helft was Steur wel tevreden: “Toen hebben we goed gespeeld en goed druk gezet. De lange ballen, de afvallende ballen, wij wonnen ze allemaal in de eerste helft.” De 2-0 ruststand was volgens Steur dan ook minimaal: “We hebben zo veel goede aanvallen opgezet, dat we misschien wel 3-0 of 4-0 hadden moeten maken in die fase. We hadden het in de eerste helft al moeten beslissen.”

In de tweede helft zagen we een heel ander De Graafschap dan in de eerste helft: “De Graafschap zette toen meer druk en wij konden de bal te weinig vasthouden voorin. We waren onnodig slordig in balbezit.” Al met al was Steur toch tevreden: “We hebben de afgelopen jaren veel punten verloren tegen De Graafschap, dus wat dat betreft doen we goede zaken. Het gaat uiteindelijk om de punten.”