Supersub Blommestijn levert Jong FC Volendam punt op

• zaterdag, 30 okt 2021

Op een druilerige zaterdagmiddag was het Kras stadion het theater voor de wedstrijd tussen Jong FC Volendam – Koninklijke HFC. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en dat liet de eindstand ook kenbaar maken: 1 – 1

De eerste kans in de wedstrijd was voor HFC. Mehmet Yuksel veroverde de bal ten koste van Sjors Kramer en gaf voor op Roy Castien. Castien haalde uit, maar zijn inzet ging voorlangs naast. Niet heel lang daarna was het oud FC Volendam-speler Jordy Hilterman die uithaalde. Ook die Haarlemse aanval gaat naast. Na tien minuten mochten de oranjehemden het proberen. Een snelle aanval werd opgezet door Tayrell Wouter, die net te hoog voor gaf. Jim Beers kon de bal net niet binnen knikken. Het her veroveren van de bal ging ook niet naar wens. Lequincio Zeefuik ging het duel aan met HFC-back Vincent Volkert. Zeefuik zette een sliding in, maar kwam net iets te laat. Voor deze actie kreeg hij een gele kaart.

Met nog een kwartier tot rust beging diezelfde Zeefuik weer een overtreding. Hij haalde Jim Hulleman onderuit en kreeg het daarna op de stok. Hiervoor krijg hij zijn tweede gele kaart en moest Jong FC Volendam verder met tien en keerden zij met de brilstand op het bord terug naar de kleedkamer.

Vroege tegengoal

In de tweede helft kwam HFC scherp uit de kleedkamers. Volendam keeper Barry Lauwers had genoeg te doen. Redding na redding was nodig, maar in de zestigste minuut moest Lauwers toch buigen voor Hulleman. Op aangeven van Volkert maakte hij de 0 – 1 voor HFC.

Gouden wissel

De tegengoal was een wake-up call voor de Volendammers. De wijdbroeken bleven aandringen en probeerden de kansen te verzilveren. Met nog tien minuten te gaan zette trainer Johan Plat zijn laatste wissels in. Hamza Rahaoui en Koen Blommestijn kwamen in het veld voor Jim Beers en Joey Antonioli. Laatstgenoemd had niet lang nodig voor de gelijkmaker. Zijn eerste balcontact was meteen raak. Een schot in de verre hoek zorgde voor de gelijkmaker én de eindstand: 1 – 1.

Scoreverloop:
65’ Jim Hulleman 0 – 1
80’ Koen Blommestijn 1 – 1

Bijzonderheden:
Tweede gele kaart voor Lequincio Zeefuik (rood)

Gele kaarten:
Koen Blommestijn, Sjors Kramer, Jozhua Vertrouwd

Opstelling Jong FC Volendam: Barry Lauwers; Jay Kruiver (61. Jozhua Vertrouwd), Sjors Kramer, Mike Eerdhuijzen (46. Jay Koorndijk), John Hilton; Milan de Haan, Lequincio Zeefuik, Samir Ben Sallam (73. Robin Schulte); Joey Antonioli, Jim Beers, Tayrell Wouter

Opstelling Koninklijke HFC: Mitchel Michaelis; Déron Payne, Danny Hols, Wessel Boer, André Morgan, Vincent Volkers; Jordy Hilterman, Koen Tros (78. Franklin Lewis), Jim Hulleman; Roy Castien (78. Gerry Vlak), Mehmet Yuksel