Teammanager Klaas Smit zwaait na vijftien jaar af

  • donderdag, 28 feb 2019
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar de knoop is doorgehakt. Klaas Smit, die pakweg vijftien jaar de teammanager van FC Volendam was, zet achter die functie een dikke punt. Hij gaat niet verloren voor de club, omdat hij nog tal van hand- en spandiensten zal blijven vervullen.

In de voetsporen van Jaap Smit (Jut), Jan Schokker en Jack Mühren werd Klaas Smit een teammanager volgens het boekje. Hij was vrijwel alle dagen in het stadion te vinden. De spelers konden voor echt van alles en nog wat bij hem terecht. Voor sommigen was hij echt een maatje, voor veel jonge spelers steeds vaker een vader. Jarenlang was ook zijn vrouw dichtbij voor allerlei hulpvragen. 

De maatschappelijke veranderingen hebben de laatste maanden voor kringen in de vijver gezorgd. De dagelijkse beleving van de verschillende generaties vroegen een adequate aanpak, waaraan Klaas Smit soms met moeite kon beantwoorden. Tijd voor een opvolger dus. FC Volendam wil hem dan ook heel erg bedanken voor zijn tomeloze inzet, bij nacht en ontij, vaak met de nodige humor.