Tot begin december geen fans bij wedstrijden FC Volendam

• vrijdag, 12 nov 2021
  • Leestijd: 1 minuut

FC Volendam heeft met grote teleurstelling vernomen dat het de komende weken zijn wedstrijden moet spelen zonder publiek. Door de nieuwe maatregelen die het RIVM heeft ingevoerd worden duels in het betaalde voetbal in elk geval tot 4 december in lege stadions afgewerkt. De club sluit zich aan bij het eerder uitgebrachte statement van de KNVB.

FC Volendam betreurt deze situatie, des te meer omdat de feiten van het RIVM en de GGD aantonen dat voetbalwedstrijden in stadions bij geen enkele wedstrijd heeft geleid tot grote coronabesmettingsbrandhaarden. Desondanks dient de club zich bij dit besluit neer te leggen.

Door de beslissing van de overheid worden de duels tegen Jong Ajax (uit), Jong FC Utrecht (uit), FC Den Bosch (thuis) en Helmond Sport (uit) zonder fans gespeeld. FC Volendam hoopt dat deze situatie snel achter de rug is en dat het fans bij de eerstvolgende mogelijkheid weer in grote getalen kan begroeten in het Kras Stadion.