Trainingskamp Belek halverwege (Update)

  • donderdag, 06 jan 2011
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Andere kwaliteiten van de spelers getest
Op de vierde dag van het trainingskamp in Belek zag het programma er totaal anders uit. De dag begon wel hetzelfde. Lami Sama was zichtbaar blij, dat de stralende zon een warm welkom was voor de ochtendloop om 7 uur. Later stond de gebruikelijke training op het program. Extra lang deze keer, omdat de dag vooral in het teken stond van teambuilding. De training werd afgesloten met drie keer vijf minuten afwerken op de goal. Tenminste, zo viel te beluisteren. Het werden drie blokken van tenminste tien minuten waarin op een half veld maar een eis gesteld was: scoren. In het eerste blok, toen de krachten nog niet gesloopt waren, was het 1-0 door Marvin Hasselbaink , maar daarna liep de doelpuntenmachine fantastisch. De trainers zagen weer de ‘oude’ Jack Tuijp, maar ook dat een doorschuivende Barry Opdam alleen voor de keeper de baas over de bal bleef.

{foto4}

Bekaf werd het hotel weer opgezocht om zich voor te bereiden op een lange middag golf. De spelers, voor wie golf geen geheimen meer kent, verdeelden zich in twee flights. Onder hen ook voorzitter Henk Kras, die zich niet wilde laten kennen als ervaringsdeskundige op de geweldig mooie course. Tien andere spelers kregen van een prof een clinic met afslaan en putten. Onvermoed talent stak de kop op. Bleef het balletje van materiaalman Klaas Smit bij bordje 50 liggen, Lars Veldwijk haalde makkelijk de 200 meter. Ook Marijn Sterk, Sonny Stevens en Ralph Hovestad sloegen afstanden om van te genieten.

{foto1}

De dag werd afgesloten met een sportquiz. Van RKAVV had de ploeg een volledig uitgewerkt digitaal triviant gekregen, waarvan vijftig vragen gebruikt werden. In zes ploegen werd de strijd aangebonden. Johan Steur was de scheidsrechter en Henk Kras de spelleider. Het fanatisme om te willen winnen was in de andere zalen hoorbaar, boven de Turkse dansmuziek uit. De ploeg van Dominique van Dijk wist bijzonder veel goede antwoorden. Slechter verging het Gert Kruys bij wie ook Melvin Platje in het team zat. Maar ook voor hen zat er een verrassende prijs in het vat.

{foto3}
{foto2}
{foto5}