Treffer Van Mieghem genoeg voor volle buit in Wijdewormer

  • vrijdag, 22 okt 2021
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

FC Volendam is nog altijd de trotse koploper in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Wim Jonk had vrijdagavond aan een doelpunt van Daryl van Mieghem genoeg om met minimaal verschil te winnen bij Jong AZ: 0-1.

FC Volendam liet meteen haar aanvallende intenties zien. Denso Kasius – de man van de wondervolley maandag tegen NAC Breda – was het die opstoomde aan de rechterkant. De uithaal van de verdediger ging rakelings naast het AZ-doel. Kort daarvoor ondernam Alex Plat ook een poging: zijn inzet werd gepareerd door Jong AZ-sluitpost Beau Reus.

Aan de overkant was ook de ploeg van trainer Maarten Martens gevaarlijk. De uiterst snelle Ernest Poku leek in kansrijke positie te komen, maar wist de Servische FC Volendam-muur Filip Stankovic niet te kloppen. De grootste kans in de eerste helft was toch echt voor de Volendammers: na goed voorbereidend werk van Robert Mühren had Van Mieghem de bal voor het inschieten, maar zijn inzet werd geblokt door de Alkmaarders. Het slotakkoord in het eerste bedrijf was opnieuw voor Stankovic: de goalie reageerde attent op een poging van AZ-talent Mohamed Taabouni.

Antwoord

Na een kwartier werd Jong AZ getroffen door de eerste FC Volendam-storm in het tweede bedrijf. Na een serie mogelijkheden was het Mühren die de grootste kans onbenut liet door goed optreden van Reus. Minuten later had de jonge keeper geen antwoord op een inzet van Van Mieghem. Boy Deul stuurde de aanvaller na een fraaie actie weg en die liet zijn kans niet onbenut. Daarna kregen de bezoekers ook nog de kans op 0-2, toen Mühren alleen op Reus afging. De doelman wist een tweede Volendammer treffer echter te voorkomen.

Daarna brak een spannende fase aan, waarin FC Volendam de voorsprong wilde verdedigen en Jong AZ nog op jacht ging naar een punt. Toch zou de defensie van Het Nieuwe Oranje niet wankelen en vertrekt de ploeg met drie punten in de gloednieuwe bus uit Wijdewormer. Dinsdag wacht FC Volendam het eerste bekerduel van het seizoen. Dan is FC Emmen in het Kras Stadion om 20.00 uur de tegenstander. Voor dit duel zijn nog kaarten te verkrijgen.

Scoreverloop:
61’ Daryl van Mieghem 0 - 1

Jong AZ: Beau Reus; Jorn Berkhout, Sem Dirks (83’ Micha Engel), Tijs Velthuis; Robin Lathouwers, Bram Franken (77’ Iman Griffith), Zico Buurmeester, Maxim Dekker (77’ Richard Sedlacek); Fedde de Jong, Ernest Poku, Mohamed Taabouni.

FC Volendam: Filip Stankovic; Denso Kasius, Brian Plat, Damon Mirani, Dean James (83’ Mike Eerdhuijzen); Daryl van Mieghem (90’ Walid Ould-Chikh), Boy Deul, Alex Plat (70’ Samir Ben Sallam), Calvin Twigt (90’ Milan de Haan), Ibrahim El Kadiri (70’ Martijn Kaars); Robert Mühren.

Tekst: Brian Wijker
Foto’s: Jan Mulder