FC Groningen/Cambuur B1 - FC Volendam B1 | uitslag 0-0
De Zouaven B1 - FC Volendam B2 | uitslag 3-1

FC Utrecht C1 - FC Volendam C1 | uitslag 2-5
FC Volendam C2 - FC Utrecht C2 | uitslag 2-4

FC Volendam D1 - Almere City FC D1 | uitslag 4-2

DWS E-Top - rkav Volendam E-Top | uitslag 1-2
Zaanlandia E1 - Volendam (rkav) E1 | uitslag 2-5
Volendam (rkav) E2 - SDOB E1 | uitslag 1-6
Volendam (rkav) F1 - JOS/W’graafsmeer F1 | uitslag 7-3

{foto12}

FC Volendam A1 kwam net even te kort (2-3)

Thuis tegen FC Den Bosch A1 had FC Volendam A1 eigenlijk de hele wedstrijd wat minder te vertellen dan de gastheren. De Brabanders speelden iets ervarener, iets uitgekookter. Volendam kwam al vroeg in de wedstrijd uit het niets op voorsprong, maar moest blij zijn met een 1-1 ruststand.

{foto13}

FC Volendam A1 moest in de tweede helft al snel achter de feiten aanlopen. Door slecht uitverdedigen kwam de ploeg met 1-2 achter, al moest wel betreurd worden dat de kans op 2-1 ternauwernood gemist werd. Na de hard bevochten 2-2 was opnieuw slecht uitverdedigen fataal en moest met een terechte, nipte nederlaag genoegen genomen worden. FC Den Bosch was affectiever en had aan weinig kansen genoeg om de overwinning op te eisen.

{foto14}

FC Volendam A2 -- Olde Veste'54 A1 6-1

Na het verlies (2-0) van verleden week moesten de jongens onder leiding van Imro Wielkens vandaag tegen de A1 uit Steenwijk. FC Volendam begon de wedstrijd met maar twee wissels. Yordi van Beek + Mohamme Oumar zijn geblesseerd en Damien Menzo zat nog een schorsing uit.

{foto8}

We startten goed met goed voetbal, wisten elkaar goed te vinden wat al gauw resulteerde in een doelpunt in de tiende minuut. Een voorzet van Soufian Moro over het hele veld naar Yordi van der Sleen die de bal panklaar legde voor Syrano Morrison, die de goal met zijn hoofd maakte. De blijdschap duurde niet lang: door een blundertje van de keeper Mitchel Michaelis kwam Olde Veste op 1-1 We pakten het spel weer goed op. In de 23ste minuut scoorde Soufian Moro na weer een goede voorzet van Yordi van der Sleen 2-1. Een paar minuten later was het 3-1 na goed doorzetten van Vince Kemper die een prachtige voorzet afleverde waaruit Marcel Veerman scoorde. Ger Schilder maakte de 4-1 met een goed geplaatste kopbal, aangegeven door weer Yordi van der Sleen (Yordi van der Sleen speelde een zeer goede eerste helft).

{foto9}

in de rust waarschuwde Imro Wielkens de jongens om dit spel vast te houden en niet te verslappen. De eerste dertig minuten in de tweede helft waren niet goed; we hadden wel de bal maar waren niet bij machte om dit om te zetten in doelpunten. Syrano Morrison kon de 5-1 maken na een voorzet van Yordi van der Sleen maar miste de kracht. Robert Timisela en Seydou Keita kwamen erin voor Cas Bierhaalder en Syrano Morrison. In de 55ste minuut. Marcel Veerman maakte de 5-1 na een fraaie voorzet door Mourane Bensabouh. Soufian Moro zette de aanval op van eigen helft, stuurde Mourane Bensabouh langs de lijn weg; deze leverde een voorzet af waardoor Marcel Veerman de 6-1 maakte. We scoorden nog wel de 7-1 , maar deze werd door de scheidsrechter Van Loen ( broer van ) afgekeurd (buitenspel). Man van de wedstrijd was Marcel Veerman, mede door zijn drie doelpunten.

{foto10}

De opstelling: Mitchel Michaelis , Vince Kemper , Ger Schilder , Shaquille Wilsterman, Cas Bierhaalder, Mourane Bensabouh, Soufian Moro , Jordy Dijkhuizen, Syrano Morrison, Marcel Veerman, Yordi van der Sleen , Robert Timisela 55 Seydou Keita 55

{foto11}

Foto's Rob Lezer

FC Groningen B1 - FC Volendam B1 0-0

Na de lange busreis naar het hoge noorden mocht de FC Volendam B1 aantreden tegen FC Groningen/Cambuur B1. In een oefenwedstrijd hadden deze ploegen al eerder de degens met elkaar gekruist en dat eindigde toen onbeslist in 1-1. Oefenwedstrijden zijn geen graadmeter want de competitie is iets anders en dat had de afstraffing door FC Utrecht vorige week al laten zien.

De wedstrijd begon evenwichtig en beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder. Het bewegelijke middenveld met Cerezo Hilgen, Rafik Hamdi en Danny Tol deed het prima en FC Groningen wist geen openingen te vinden in de hechte defensie van FC Volendam. Aan de andere kant wisten de FC Volendam aanvallers Bilal El Achkar, Ferry Heijnis en Bram Barhorst ook geen openingen te vinden in de prima spelende FC Groningen defensie. De strijd werd op het middenveld gestreden. Bijna was het toch FC Volendam dat uit het niets de score kon openen maar Bram Barhorst kreeg na een foutieve terugspeelbal de bal net niet onder controle en mikte de bal net naast het doel. Aan het eind van de eerste helft trok FC Groningen het initiatief naar zich toe en kregen de noorderlingen ook enkele behoorlijke kansen. Vanuit een kansrijke positie kopte een aanvaller van FC Groningen rakelings naast. Het laatste wapenfeit in de eerste helft was toch voor FC Volendam want een verrassend genomen directe vrije trap van aanvoerder Oscar Wilffert verdween in het zijnet.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien als de eerste helft alleen probeerde FC Volendam steeds meer het initiatief naar zich toe te trekken. De vleugelverdedigers Ezra Amanupunnjo en Dennis de Wit waren vandaag goed bij de les en kwamen regelmatig goed door. In het centrum heersten Kenneth Hulshof en Oscar Willfert die bijna alle duels wisten te winnen. Al moesten beide spelers hiervoor wel na iets te enthousiast ingrijpen een gele kaart incasseren. Het tekende de hele ploeg dat iedereen hard wilde werken dus op de inzet was niets aan te merken. Het was Oscar Wilffert die de grootste kans van de wedstrijd kreeg. Een van de lat terugspringende bal was de aanleiding. Het ging allemaal heel snel en Oscar Wilffert was te verrast en kon geen controle krijgen over de bal om die in het lege doel te werken. FC Groningen bleef ook naar de overwinning zoeken en was bij vlagen gevaarlijk en de vraag was wie het uiteindelijke winnende doelpunt zou maken. FC Groningen was dichtbij maar de prima keepende Dean Schilder wist met een uitstekende reflex het schot van de aanvaller van FC Groningen te keren. De laatste kansen van de wedstrijd waren voor FC Volendam. Eerst schoot Ferry Heijnis net voorlangs en de tweede maal wist de keeper van FC Groningen de bal uit de hoek te tikken. De vlugge invaller Soufian Reclaoui leek recht op de doelman af te lopen maar miste helaas de controle en ook hem lukte het niet om de doelman van FC Groningen te verschalken.

Zo eindigde deze spannende wedstrijd met 0-0 en hier waren beide ploegen uiteindelijk tevreden mee. Na afloop concludeerden de beide trainers dat er voor beide ploegen meer in had gezeten maar toch waren zij tevreden met dit resultaat.
Floor Heuyerjans

{foto1}

Opnieuw verlies voor FC Volendam B2

De B2 heeft het moeilijk. Door het grote aantal blessures heeft trainer Egbert Boxma momenteel niet de keuze zijn sterkste team op te stellen. De niveau van de spelers is weliswaar redelijk aan elkaar gewaagd maar soms moet je kunnen ingrijpen en dan is het lastig als je als trainer niets of weinig kan doen. Maar goed, het is niet anders en gelukkig zijn enkele hard op weg weer aansluiting te vinden bij de selectie.

Zaterdag moesten de jongens het opnemen tegen de Zouaven B1 in Grootebroek. Een hele fysieke ploeg welke met goed en snel combinatiespel te pakken moest zijn. Na de deceptie van vorige week tegen IJsselmeervogels was hier afgelopen week hard op getraind. De start was veelbelovend. Met sprankelend spel, goed tikken, 1x raken, kwam Zouaven er in de beginfase totaal niet aan te pas. Met enkele harde charges probeerde ze Volendam te ontregelen hetgeen deels lukte. Naarmate de wedstrijd vorderde, verviel Volendam toch weer wat in oude gewoontes door weer teveel met de bal te gaan lopen en de lange bal te spelen hetgeen je tegen dergelijke knapen niet moet doen. De snelheid werd hierdoor uit het spel gehaald hetgeen de Grootebroekers volledig in de kaart speelde. Desondanks was het toch Volendam dat in de 23e minuut zijn verdiende doelpunt kreeg dankzij een goed genomen vrije trap van Rowin Mol welke uitstekend werd ingekopt door Leroy de Graaff.(0-1). Dit was tevens de ruststand.

{foto2}

In de tweede helft was het eigenlijk in 2 minuten bekeken. Een te zacht gegeven terugspeelbal(1-1) en een verdedigende fout(2-1) deed de wedstrijd keren. Na de 2-1 voor Zouaven was de organisatie bij Volendam weg en gingen enkel spelers teveel voor eigen glorie. Zouaven was met name de 2e helft ook feller hetgeen in de slotminuten resulteerde in nog een 3e doelpunt. De uitstekend leidende scheidsrechter heer B.Selier had alles goed in de gaten en zag verdediger Elroy Tuur een duidelijke overtreding maken binnen de 16 meter met een strafschop tot gevolg die door Zouaven werd benut. (3-1). Een bedankje aan de scheids is dan ook op zijn plaats want voor hetzelfde geld had hij hem met een tweede gele (dus rode) kaart van het veld gestuurd.

Jammer jongens, we zullen het vizier nu moeten richten op volgende week. Nieuw ronde nieuwe kansen als koploper Argon op bezoek komt.

{foto3}

Dikverdiende uitzege FC Volendam C1

Met het goede resultaat van afgelopen week, competitiezege op FC Zwolle en de winst van de oefenwedstrijd op DWS, vertrokken we met een goed gevoel naar Utrecht. De plaatselijke FC was onze tegenstander voor vandaag. Voor de aanvang wisten we dat FC Utrecht een goed voetballende ploeg heeft en dat de wedstrijd van vandaag lastig zal gaan worden. Net als de afgelopen week in de wedstrijd tegen FC Zwolle was de warming-up zeer scherp uitgevoerd, waardoor de jongens geconcentreerd de wedstrijd in gingen.

De mannen begonnen dan ook goed aan de wedstrijd. Dit resulteerde in de 5e minuut in een eerste hoekschop, het eerste kansje dus. In deze fase van de wedstrijd viel op dat de mannen elkaar makkelijk in het positiespel konden vinden. Toch kwamen wij net als tegen AZ en Ajax in de 1e helft op achterstand. Door een afgeslagen bal voorin bij FC Volendam kon FC Utrecht counteren. Door niet goed ingrijpen van de achterste linie kwam de spits van Utrecht 1 op 1 met de keeper en plaatste hij de bal langs Romano. Wederom pakten de mannen de draad goed op en speelden vrijwel de gehele 1e helft op de helft van de tegenstander. FC Volendam speelde beter dan FC Utrecht. Wij creëerden echter geen kansen zodat het niet resulteerde in de gewenste doelpunten. FC Utrecht kreeg deze kansen in de 1e helft wel naast de 1-0 kregen zij, wederom uit een counter, de kans om de stand op de 2-0 te zetten, maar een goede redding van Romano voorkwam de 2-0 achterstand. Niet veel later kreeg de ploeg uit de Domstad wederom de kans op de 2-0, door niet scherp verdedigen kon FC Utrecht een voorzet geven vanaf de zijkant op de geheel vrijstaande spits van FC Utrecht. Wederom zat Romano ertussen waardoor de ruststand 1-0 was.

Je zou zeggen dat de laatste minuten van de 1e helft de mannen de kracht zou geven om de 2e helft scherper in te gaan. Toch was de 1e kans aan Utrecht kant maar deze werd naast geschoten. Na deze gemiste kans ging er bij de jongens een knop om. Vanaf dat moment begon het bij ons te draaien. Alle persoonlijke duels werden gewonnen en de ene aanval na de andere werd opgezet. Dit leverde in de 40e minuut bijna de 1-1 op. Een mooie aanval belandde bij Jeremy die tegen de keeper aanschoot en de rebound was voor Nick maar hij schoot net over. In de 45e min was het eindelijk raak. Een goed genomen vrije trap belandde bij Jeremy die direct Levi in stelling bracht. In een 1 op 1 actie met de keeper bewaarde Levi de rust en passeerde beheerst. Eindelijk hadden we de bevrijdende aansluitingstreffer. Dit doelpunt kon niet uitblijven want in deze fase van de wedstrijd werd FC Utrecht overklast. Geen drie minuten later leverde het goede spel de voorsprong op. Een corner vanaf links belandde voor de voeten van Soufyan die met een hakbal de bal voor de voeten van Levi schoot. Deze bedacht zich geen moment en schoot de bal wederom langs de keeper, 2-1. Deze voorsprong gaf de mannen vleugels en het spel werd hierdoor alleen maar beter. Twee minuten later gooiden we de wedstrijd in het slot. Jeremy stuurde wederom Levi de diepte in. In eerste instantie stuitte hij nog op de keeper maar in de rebound scoorde hij alsnog. De ontlading bij de jongens was groot.

Zo zetten we de wedstrijd binnen 5 minuten helemaal op zijn kop. In de 56e minuut kwamen we zelfs op een 4-1 voorsprong, wederom was het Levi die scoorde. Het gode doorzetten van Stef werd beloond en hierdoor kon de vrijstaande Levi de bal overnemen en beheerst scoren. Uit een corner scoorde FC Utrecht nog de 2-4, maar verder zouden ze niet komen. Het slot akkoord was wederom voor de mannen van de C1. Danny werd aan de linkerkant de diepte ingestuurd en ging alleen op de keeper af. De keeper wist de inzet van Danny te keren. Nog geen minuut later vond het mooiste doelpunt van de wedstrijd plaats: Een fantastische steekbal vanaf het middenveld, een mooie curve, van Gerrie op Levi en een fantastische aanname, betekende de 2-5!

Dit resultaat staat als een huis. Waar het scoren in de eerste weken vaak tegen zat, is het er vandaag dan toch helemaal uitgekomen. Met deze overwinning stijgen we naar de 7e plaats op de ranglijst. Met dezelfde instelling als vandaag is er ook volgende week een goed resultaat neer te zetten. Dan ontvangen wij in het KRAS stadion AFC Amsterdam.

Opstelling:
1. Romano, 2. Aubrey, 3. Soufyan, (50’ Daniel) 4. Damon, 5. Casey, 6. Jordy, 7. Stef, (56’ Stefan) 8. Nick R., 9. Levi, 10 Jeremy, 11. Danny.

FC Volendam C2 – Utrecht C2
de winst van de eerste helft wordt verloren in de tweede helft.

Het eerste deel van de wedstrijd was voor Utrecht. Utrecht met veel gevaar van de snelle buitenspelers. Ze waren niet alleen heel erg snel maar ook technisch zeer vaardig. En dit staken ze niet onder stoelen of banken. Het duurde dan ook een minuut of tien voordat Volendam zelf een actie kon maken. Joey Salden, bevrijd van zijn gips, voerde zijn actie door tot in de hoek. Echter hier kwam hij niet uit. Volendam had de eerste storm van Utrecht overleefd en begon grip te krijgen op de wedstrijd. Vooral de slag op het middenveld werd gewonnen. Het middenveld speelde met ‘de punt naar achter’ en werd bij balverlies versterkt door de buitenspelers. In de vijftiende minuut werd er gescoord. Het is weer Tenzin Tempa die een treffer achter zijn naam mag noteren. Na een goede actie van Joey Salden op het middenveld schoot Joey de bal richting Tenzin Tempa. De bal werd onderweg nog beroerd door een sterk spelende Symon Schilder waardoor de Utrecht verdediger er net niet aan kwam. Tenzin Tempa kon doorlopen en lobde de bal in het doel. 1-0. Utrecht bleef sterk voetballen maar Volendam toonde vechtlust en kon Utrecht van het scoren afhouden. Hoewel er voldoende mogelijkheden waren voor Utrecht. Maar een sterk keepende Sjoerd Lukas hield zijn doel schoon. Zij het soms met een gelukje. Sommige mensen zeggen dat je geluk afdwingt?!

{foto5}

In de 30e minuut kreeg Joey Salden vol een bal in zijn gezicht. Hierdoor ontstond een bloedneus en was zijn lip aan de binnenkant stuk. Maar hier bleef het niet bij. Joey was erg duizelig. Joey werd opgevangen aan de zijkant waar na een paar minuten werd besloten dat het einde wedstrijd voor hem was. Joey die net weer terug was na zijn gips was erg geëmotioneerd maar dit is helaas ook onderdeel van het leerproces. Puck Postma kwam in zijn plaats. Het restant van de eerste helft werd uitgespeeld waarbij de druk van Utrecht aanhield maar dit niet resulteerde in de gelijkmaker. Ruststand 1-0.

{foto6}

Utrecht mocht aftrappen aan het begin van de tweede helft. De eerste terugspeelbal van Utrecht na de aftrap werd onderschept door Tenzin Tempa. Tenzin speelde zijn tegenstanders voorbij en ging alleen op de keeper af. Zijn inzet was helaas te slap en de keeper kon redding brengen. Hoe zou de wedstrijd gelopen zijn als deze er wel in zou zijn gegaan? De realiteit is anders. Direct na deze kans voor Volendam was het Utrecht dat een tegen aanval plaatste. Na een scherpe voorzet van links werd de bal voor langs gekopt. De tweede helft was nog geen twee minuten oud en al twee kansen rijker. De druk van Utrecht bleef aanhouden. Bij een corner van Utrecht liet Sjoerd Lukas zich uit zijn tent lokken door een aanvaller van Utrecht. De aanvaller kon zijn handen niet thuis houden en ging expres op Sjoerd zijn tenen trappen. Ondertussen werd de corner genomen. Sjoerd beschermde zich zelf en duwde de aanvaller weg. De scheidsrechter gaf Sjoerd hiervoor een gele kaart en de corner moest opnieuw genomen worden. Al met al een warrig moment.

{foto7}

In de achtste minuut bezweek Volendam onder de druk. Utrecht scoorde de gelijkmaker. Bij het ophalen van de bal in het doel gaf een Utrecht speler Sjoerd een elleboog op zijn hoofd. Wederom een aanvallerfout die niet bestraft werd. Utrecht had de smaak te pakken en scoorde al snel de 1-2. Een voorzet vanaf links werd bij de tweede paal ingetikt. Volendam pakte zijn vechtlust weer op en hield Utrecht lange tijd op deze 1-2 stand. Het middenveld met Nathan van Kooperen, Symon Schilder en Jamie Jacobs speelde sterk. De krachten bij Volendam vloeide langzaam weg. Utrecht oogde nog fit. Tijd om wat verse volendamse krachten in te brengen. Iwan Tol en Nick Binken. Veel tijd om te wennen aan het hoge tempo van de wedstrijd hadden de mannen niet. Wellicht overdonderd of het moment was gewoon daar, was het Utrecht dat in korte tijd 2 goals scoorde. En zo stond het 1-4. Opmerkelijk bij de 1-3 was dat er een Utrecht speler geblesseerd op het veld lag. Volendam probeerde de bal uit te spelen maar werd onderschept door Utrecht. De aanvaller liep langs zijn geblesseerde medespeler en gaf de bal voor. Deze voorzet werd afgemaakt tot de 1-3. Daar sta je dan met je goede gedrag. Vlak voor tijd scoorde Tenzin Tempa nog de 2-4. De bal viel in het zestien meter gebied na een corner. Tenzin pakte de bal ut de kluts en scoorde uit de draai. Zo werd de eerste helft verloren in de tweede helft. Eindstand 2-4.