Uitslagen & verslagen jeugd - 9 oktober 2010

• zondag, 10 okt 2010
  • Leestijd: 14 minuten

FC Groningen/Cambuur A1 - FC Volendam A1 (beker) | uitslag 3-1  (verslag link >>>)

IJsselmeervogels A1 -- Fc Volendam A2 0-5

De A2 ging op bezoek in Spakenburg voor de wedstrijd tegen het team van IJsselmeervogels dat onder aan de lijst staat. Dit team had nog geen wedstrijd gewonnen. De trainer/coach Imro Wielkens vertelde de jongens dat dit lastige wedstrijden zijn. Zij hebben niks te verliezen en je moet vanaf minuut één scherp zijn. De voorbereiding was niet goed, geen veld om in te lopen, de velden daar waren elke minuut volgepland. Volendam was vanaf de aftrap de betere partij met veel balbezit wat resulteerde in een doelpunt (15de min.) van Robert Timisela na goed voorbereidend werk van Damien Menzo. De middenvelders van Volendam deden goed werk vandaag, zij verdeelden het spel en waren aanvallend goed bezig. Mourane Bensabouh had nog een mooi schot op doel wat net naast ging , een goed actie vanaf de zijkant door Syrano Morrison maar trof ook geen doel. Gerry Schilder kwam alleen voor de keeper, maar de keeper pakte deze bal. Robert Timisela ( 45) scoorde 0-2 na weer goed voorbereidend werk van Damien Menzo.

In de tweede helft hetzelfde beeld, IJsselmeervogels kon moeilijk opbouwen, Volendam was in alles beter. De wissel Soufian Moro (60)scoorde een pracht doelpunt vanaf een meter of twintig, aannemen op de borst, omdraaien en uithalen, na weer goed voorbereidend werk van Damien Menzo. Het mooiste doelpunt werd opgezet door Syrano Morrison die de bal over de breedte van het veld naar Mourane Bensabouh speelde en niet zelfzuchtig was en die Soufian Moro (65) alleen voor de keeper zette en zo de 0-4 maakte. Deze Mourane Bensabouh (80) maakte de 0-5 na weer een assist van Damien Menzo. De goed fluitende scheidsrechter vond het genoeg zo, einde wedstrijd en de leiding van Volendam was zeer tevreden over het spel en de punten. De man van de wedstrijd was een zeer moeilijke beslissing vandaag, maar mede door zijn instelling en hard werken en de vier assists , Damien Menzo.

De opstelling:
Mitchel Michaelis Vince Kemper Gerry Schilder Shaquille Wilsterman Jordy v d Sleen Mourane Bensabouh Seydou Keita Robert Timisela Damien Menzo Syrano Morrison Cas Bierhaalder (46) Jordi Dijkhuizen (60)
Soufian Moro ( 55) , Yordi van Beek en Mohamme Moro waren wel en op de bank maar speelden i.v.m. blessures niet mee vandaag.

namens de A2
groet Bouk Mulder

FC Volendam B1 – Heerenveen Emmen B1 0-2 (0-1)

Onder prima nazomer omstandigheden was het vandaag een belangrijke wedstrijd voor de B1. Winnen zou aanhaken met de middenmoot betekenen en bij verlies zou je direct bij de degradatiekandidaten staan.

De wedstrijd begon ruim twintig minuten later omdat de scheidsrechter door allerlei wegwerkzaamheden op de Nederlandse wegen te laat was. Het was vanaf de aftrap een levendige wedstrijd met kansen voor beide ploegen. Bij de eerste kans voor Heerenveen moest keeper Dean Schilder ingrijpen en bij de tweede kans aan de andere kant werd een inzet van Ferry Heijnis gestuit door collega keeper Andries Nopper van Heerenveen. Onder het genot van een lekker zonnetje gingen de toeschouwers er even lekker voor zitten of staan. In de 12e minuut maakte Cerezo Hilgen een correcte sliding in het strafschopgebied en werkte de bal tot corner. Althans, dat dacht iedereen. De scheidsrechter verraste echter vriend en vijand door voor een overtreding te fluiten en de bal op de penaltystip te leggen. Heerenveen spits Tony Peter wist wel raad met dit presentje van de leidsman en bracht de stand op 0-1. De wedstrijd was de rest van de eerste helft in evenwicht en er waren voor beide ploegen mogelijkheden om tot scoren te komen maar die werden niet verzilverd. Zo gingen we rusten met een 0-1 achterstand.

FC Volendam ging in de tweede helft direct op zoek naar de gelijkmaker. In de eerste minuut al werd Ferry Heijnis weggestuurd. Hij werd in het strafschopgebied door de keeper onreglementair onderuit gestuit en een penalty zou een logische beslissing zijn. Althans, dat dacht weer iedereen. Weer wist de warrig leidende scheidsrechter alle aandacht naar zich toe te trekken, want dit keer weigerde hij voor een overtreding te fluiten en de bal op de penalty stip te leggen. FC Volendam ging daarna met veel inzet op zoek naar de gelijkmaker en er werden naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer risico’s genomen. Door het inbrengen van de verse krachten Armando Cuvalaij, Bilal El Achkar en Soufian Reclaoui voor Ezra Amanupunnjo, Bram Barhorst en Kenneth Hulshof werd de druk opgevoerd maar Heerenveen kwam er regelmatig zeer gevaarlijk uit. Na een prima uitgespeelde aanval wist Heerenveen de wedstrijd te beslissen door de 0-2 te scoren. Voor beide doelen ontstonden er daarna nog diverse hachelijke momenten maar er werd niet meer gescoord. Qua veldspel en inzet was een gelijkspel de juiste verhouding geweest maar helaas was het vandaag het geluk niet aan FC Volendam zijde. Het is in de eredivisie een loodzware competitie maar FC Volendam heeft met deze selectie voldoende kwaliteit om dit seizoen nog voor verrassingen te gaan zorgen en om in andere wedstrijden het geluk wel weten af te dwingen.

Volgende week zijn er weer nieuwe kansen in de uitwedstrijd bij concurrent Willem II/RKC.
Floor Heuyerjans

Gestolen punten voor Argon B1 tegen sterk spelend FC Volendam B2 (0-2)

Als zelfs de hele technische staf van de tegenpartij zegt dat ze de punten gestolen hebben, wil dat toch wat zeggen. In een sportieve wedstrijd onder leiding van de prima leidende scheidsrechter heer de Smalen, was Volendam van kiet af aan de betere ploeg die durfde te voetballen. Met hogeschoolvoetbal werd Argon de eerste helft helemaal zoek gespeeld. Het goede spel resulteerde in een paar hele goede mogelijkheden met als hoogtepunt een pegel van Elroy Tuur die op de lat uiteenspatte. Op dat moment was het wachten op de goal echter deze wilde jammer genoeg niet komen.

De tweede helft hadden we een iets mindere periode en juist in die fase, mede door het wegvallen van Elroy Tuur met een vermoedelijke kuitbeenbreuk, ging het even fout. Een ongelukkig geraakte terugspeelbal werd handig opgepikt door de spits van Argon die zich dit cadeautje niet liet ontnemen en goed afmaakte.(0-1). Hierna was het wederom Volendam dat dicteerde en weer enkele goede mogelijkheden creëerde maar het mocht vanmiddag gewoonweg niet lukken. Dat Argon de eindstand dik in de blessuretijd uiteindelijk afgemaakt op 0-2 was absoluut tegen alle verhoudingen in maar ja, ook dat is voetbal.

Jammer jongens, we hebben verloren maar wat speelde jullie goed. Als deze trend doorgezet wordt, kunnen punten gewoonweg niet uitblijven. Volgende gaan we er gewoon weer voor. Dan tegen AFC ’34 thuis.

{foto5}

Zouaven C1 – FC Volendam C2 (oefen)

Donderdag zeven oktober een oefenwedstrijd tegen de Zouaven C1 uit Grootebroek. Bij afwezigheid van onze vaste grensrechter Wim Rozemeijer hadden wij een prima vervanger in de persoon van Andre Hagedoorn. De eerste tien minuten van de wedstrijd gingen redelijk gelijk op. Toch was het Zouaven dat 2 redelijk gevaarlijke mogelijkheden kreeg om de score te openen. Beide pogingen gingen voor het doel langs. Het doel van Ruben Beemer bleef schoon. De volgende tien minuten waren voor Volendam. In de vijftiende minuut pikte Jordan Kempenaar de bal op in het vijf meter gebied maar door de drukte van spelers werd deze mogelijkheid niet omgezet in een doelpunt. Zouaven bleef zo af en toe gevaarlijk via de buitenspelers. Met name de links buiten. Mick Neelen kon dus aan de bak maar dat is aan Mick wel besteed. Echter in de dertigste minuut moest Mick zijn directe tegenstander toch laten gaan op snelheid. Maar niet alleen Mick werd door de rappe buitenspeler voorbij gelopen. Zijn solo trok hij door tot in het zestien meter gebied en trok de bal voor. Doordat deze bal nog werd aangeraakt door Volendam kon Ruben Beemer ingrijpen en zo de aanval onschadelijk maken. In de tegenaanval waren het Jordan Kempenaar en Puck Postma die een twee tegen twee aangingen. Helaas kon deze situatie niet worden uitgespeeld. Zodoende gingen we met een 0-1 de rust in.

In deze oefenwedstrijd zijn veel wissels toegepast. Iedereen is aan spelen toegekomen. En sommige spelers ook op meerdere posities. Een prima ‘leer’wedstrijd. In de 41e minuut was het raak. Gevano End was doorgeschoven naar het middenveld en wilde vanaf dertig meter een cross pass geven richting Joey Salden. Hoe het gebeurde gebeurde het maar deze bal ging via de tegenstander met een hele hoge lob over de keeper heen de goal in. En omdat ook deze doelpunten tellen stond het 0-1. Volendam probeerde te blijven voetballen en doordat de krachten bij de Zouaven begonnen af te nemen kantelde de wedstrijd naar Volendam. Meer dan enkele mogelijkheden van onder andere Martijn Wit en Puck Postma kwamen wij niet. Een mooi moment in de wedstrijd was de rentree van Sebastiaan van der Linde. Sebastiaan heeft zijn eerste wedstrijd minuten weer gemaakt na een lange revalidatie van een blessure. Welkom terug. De laatste vijf minuten van de wedstrijd zette Zouaven nog een keer aan. Qua spelbeeld hadden zij de gelijkmaker wel verdiend. Maar omdat Zouaven niet tot scoren kwam eindigde de wedstrijd in het voordeel van Volendam. 0-1. Met een goed gevoel gaan wij zaterdag naar Almere om er alles aan te doen om de eerste overwinning van de competitie binnen te halen.

FC Volendam C1 – AFC C1

FC Volendam C1 heeft haar 6e wedstrijd niet kunnen winnen van een feller AFC C1. Het werd voor de Amsterdammers een 2-0 overwinning. Na twee goed gewonnen wedstrijden op rij, hadden we de flow te pakken. Tenminste dat dachten we. Het pakte anders uit. Na een zeer goede en scherpe warming-up leek de scherpte in de ploeg te zitten.
Toch liepen we In de eerste helft al direct achter de feiten aan. AFC zat er bovenop, zodat wij niet aan het voetballen toe kwamen. Dat resulteerde in de 13e minuut in een 1-0 voorsprong voor AFC. Een speler van AFC mocht probleemloos het middenveld oversteken en kon zo de bal achter Jordi spelen. Na het doelpunt werd Daniel naar de kant gehaald voor Souvyan. We bleven de hele eerste helft achter de feiten aanlopen. Er werden geen persoonlijke duels gewonnen en dan is het voetbal lastig voor ons. In de 29e minuut zetten we voor het eerst een goede aanval op. Desondanks levert geen goal op.

In de rust wordt er op gehamerd dat het toch echt beter en feller moet, als we winnend van het veld willen komen. Het ziet er echter in de 2e helft ook niet naar uit dat we de punten thuis kunnen houden. De jongens beginnen de 2e helft wel een stuk beter, dat levert bijna de gelijkmaker op. Een goede aanval wordt op een mooie manier gekeerd door de keeper van AFC. Direct daarna wordt Levy getrakteerd op een gele kaart voor ruw spel. Het spel van ons gaat er nu iets beter uit zien. De felheid als tegen Utrecht komt weer een beetje in de ploeg. Dit kan echter niet voorkomen dat de bezoekers hun kansjes krijgen. Jordy moet in de 47e minuut handelend optreden bij een goede aanval. Halverwege de 2e helft wordt Jeremy gewisseld voor Casey. Hierdoor schuift Danny een linie door. Ook Damon wordt als laatste man doorgeschoven op de 10. Waardoor er nog meer druk naar voren gemaakt kan worden. Het levert niet het gewenste resultaat op. Of toch wel. Met nog 5 minuten op de klok krijgen wij een corner, te nemen op rechts. Deze goed genomen corner wordt door Souvyan goed ingekopt maar wordt van de lijn gehaald. Dit was ons laatste wapenfeit. Het wordt ver in de blessuretijds zelf 2-0 voor de bezoekers.
Het zat er vandaag niet in. De jongens hebben naar vermogen keihard gewerkt maar het leverde niets op. Volgend weekend hebben de jongens vrij, dan kan er over twee weken weer fris begonnen worden aan de volgende klus. Heerenveen uit.

Opstelling:
1. Jordi, 2. Stefan, 3. Damon, 4. Daniel (13’ 12. Souvyan), 5 Danny, 6. Jordy (60’ 13. Nick Z.), 7. Aubrey, 8. Stef, 9. Levy, 10. Gerry (67’ 15. Daan), 11. Jeremy ( 54’ 14. Casey).

Eerste competitie winst voor FC Volendam C2 tegen Almere City FC C2.

9 oktober 2010 wordt de dag van de eerste competitie winst van FC Volendam C2. Volendam was er klaar voor. Goed getraind en goed gevoetbald in vorige wedstrijden. Inmiddels raakt het team volledig fit en ingespeeld op de wensen van de trainer.
Vanaf het eerste fluitsignaal was het Volendam die het initiatief nam. In de derde minuut werkte de druk al door op de keeper. De keeper van Almere City zag Jamie Jacobs op zich afkomen na een dieptepass van Tenzin Tempa. De keeper pakte uit onzekerheid de bal op net buiten de zestien meter. Dit werd door de scheidsrechter bestraft met een vrije trap en een gele kaart voor Almere City. Voor de vrije trap werd Kees Zwarthoed in stelling gebracht. Een prima vrije trap spatte uiteen op de lat en ging over. De druk van Volendam bleef aan. Mogelijkheid op mogelijkheid deed zich voor. Om de vijf minuten was er wel een doelkans voor Volendam voor vervolgens Kees Zwarthoed, Sebastiaan van der Linde, Joey Salden en Tenzin Tempa. Na vijfentwintig minuten bezweek Almere City onder de druk. Een schot van dertig meter van Tenzin werd door de keeper weg gewerkt tot een corner. Vanuit deze corner ontstond een scrimmage in het vijf meter gebied. Tenzin Tempa was het scherpst en tikte de bal binnen. 0-1. Almere City kwam er niet aan te pas en kon niet doorstoten tot Ruben Beemer. Almere City kon af en toe nog wel een diepte bal geven maar het vervolg eindigde bij de verdediging van Volendam. Een nuttige ingreep van Gevano End, één minuut voor rust, voorkwam de gelijkmaker. Zodoende was de ruststand 0-1.

Tijdens de rust werden de laatste puntjes op de i gezet door de technische staf. Op een positieve manier scherp gezet kwamen dezelfde mannen weer het veld op. In de 36e minuut was het Tenzin Tempa die voor de 0-2 zorgde. Een terugspeel bal op de keeper werd door de keeper stil gelegd onder zijn voet. Tenzin, die doorliep op de keeper, dacht niet na en tikte de bal onder de voet vandaan. De bal rolde het doel in. Een comfortabele 0-2 stond op het scorebord. Vervolgens werd de wedstrijd iets rommeliger. Veel balverlies en kleine overtredingen van met name Volendam. Gevolg was veel vrije trappen rond de zestien meter van Volendam. Almere City wist deze mogelijkheden niet volledig te benutten. Na een kwartier in de tweede helft nam Volendam het heft weer in eigen handen en kon het de wedstrijd uitspelen. Vijf minuten voor tijd werd het nog even billen knijpen omdat Jamie Jacobs met een rode kaart van het veld werd gestuurd. De technische staf reageerde direct door een aanvaller te offeren voor een extra verdediger om zo de eerste competitie winst binnen te slepen. Gelukkig pakte dit goed uit en zo kon de Volendam een klein feestje vieren. De eerste drie punten zijn behaald. Proficiat jongens.