Uitslagen & Verslagen Jeugdopleiding 12/3/2011 (update)

• zondag, 13 mrt 2011
  • Leestijd: 22 minuten

Na de hilarische wedstrijd van het 1e elftal, was het bij de A1 andersom. Na een 0-2 achterstand won de de A1 van Zwolle met 4-3. Zowel de A1 als de A2 gaan voor minimaal nacompetitie, waarbij de A2 ook nog aanspraak kan maken op de titel. Door het onbreken van het verslag  van de A2 is de A1 wedstrijd van de week geworden. De links vind u achter de uitslagen.

De B1 mocht na drie dagen opnieuw aantreden tegen Feyenoord, welke opnieuw te sterk was. Straks een video onder het het verslag.

De C2 speelde afgelopen dinsdag een oefenwedstrijd tegen het KNVB regioelftal onder de 14. De video hiervan staan onderaan deze pagina.
Indien u nog beelmateriaal heeft van onze elftallen kunt u deze aanleveren via webmaster@fcvolendam.org

Volgende week is de wedstrijd tussen de E-Top en Ajax E-Top de wedstrijd van de week !

klik op de link's bij de uitslagen

Feyenoord/Excelsior B1 - FC Volendam B1 4-1 (1-0)

Enkele dagen na de 1-3 thuisnederlaag direct weer een confrontatie met Feyenoord maar nu in Rotterdam onder de rook van de nog steeds imposante Kuip. Beide ploegen begonnen voorzichtig en in een laag tempo aan de wedstrijd. Feyenoord had wel zoals ook verwacht een licht overwicht. Tot de 30e minuut waren er aan beide kanten geen noemenswaardige kansen te noteren. Feyenoord kwam toch zomaar op een 1-0 voorsprong. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke hoge bal werd door de verdediging niet goed verwerkt. Door miscommunicatie en een mistrap kon de nummer 10 van Feyenoord Joey Sleegers profiteren en de bal in het lege doel schuiven. Een doelpunt dat eigenlijk zomaar uit de lucht kwam vallen. De tweede helft was een stuk aantrekkelijker omdat beide teams wat meer de aanval zochten. De zeer behendige Feyenoord spits Annas Achachbar speelde zich knap vrij en schoot de bal in de kruising. Waar iedereen dacht aan een doelpunt wist Dean Schilder met een uitstekende reflex de bal nog met zijn vingertoppen aan te raken en via kruising paal en lat dwarrelde de bal weer het veld in. Aan de andere kant speelde Boyd Stevens Jessey Kuiper vrij voor de keeper maar zijn lob mislukte want de oplettende doelman van Feyenoord Boy de Jong kon de inzet keren. Toch werd het 2-0 toen in een scrimmage voor het doel de bal voor de voeten van dezelfde Feyenoord spits Annas Achachbar die dit keer wel doeltreffend uithaalde. Toch kwam FC Volendam terug in de wedstrijd want na een prima vrije trap van Boyd Stevens kopte Cerezo Hilgen de aansluitingstreffer binnen 1-2. De hoop op een goed resultaat werd twee minuten na deze treffer volledig in de grond geboord. Een gevaarlijk spel situatie waarbij aanvoerder Oscar Wilffert met zijn been hoog inkwam om een bal weg te werken. Het was twijfelachtig was of dit gevaarlijk spel binnen of buiten het strafschopgebied was maar de sanctie van de scheidsrechter was bijzonder streng. Velen waren dan ook verbaasd maar toch wees de scheidsrechter resoluut naar de stip. Ondanks dat Dean Schilder met zijn vingertoppen dichtbij was werd de strafschop benut en daarmee de veilige 3-1 op het scorebord bracht. Hiermee was de laatste fut en spanning uit de wedstrijd. Door irritatie kreeg Amando Cuvalaij de enige gele kaart in de overigens sportieve wedstrijd. Het leed werd nog groter voor de oranjehemden want door een concentratie fout in de extra tijd kon Feyenoord uitlopen naar een verdiende, maar gezien het spelbeeld iets te hoog uitgevallen 4-1overwinning.

Opstelling FC Volendam:
Dean Schilder, Denzel Prijor , Cerezo Hilgen, Oscar Wilffert, Dennis de Wit, Amando Cuvalaij (61 Sander Bond), Bram Barhorst, Danny Tol (41 Boyd Stevens) Ferry Heijnis , Rafik El Hamdi (69 Bilal El Achkar), Jessey Kuiper.

Floor Heuyerjans

FC Volendam B2 stunt tegen koploper Argon B1
met dik verdiende overwinning (1-2)

Volendam moest het zaterdag opnemen tegen koploper Argon B1. Een goed en vooral fysiek sterk team met dat riant aan kop staat en het kampioenschap bijna niet meer kan ontgaan. Met de thuiswedstrijd nog in ons achterhoofd ( 0-2 verlies) waar Argon het ook lastig had maar vanwege blessureleed aan Volendam kant uiteindelijk pas laat in de wedstrijd de punten wist binnen te slepen, wilde onze jongens hier wat recht zetten.

Zeker de eerste 20 minuten hadden we het moeilijk en mochten we ons gelukkig prijzen dat Argon het vizier niet op scherp had staan met 2 afstandschoten die net naast en hoog over gingen. Na een paar omzettingen van trainer Egbert Boxma, stond de organisatie hierna goed staan en kregen we gelijk meer overwicht met in de 26e minuut al gelijk een grote scoringskans van Didier Karregat die heel fraai een Argon verdediger omspeelde en direct op doel schoot alwaar zijn bal tegen de paal belandde. Argon was dus gewaarschuwd en 2 minuten later was het wel raak. Denzel Sno bracht Jesse Braspenning in stelling, die zich niet bedacht en meteen uithaalde (0-1). Dit was tevens de ruststand.

Ook de tweede helft hield Volendam het overwicht. Iedereen knokte voor wat ie waard was hetgeen in de 59e minuut resulteerde in een 2e doelpunt. Jesse Braspenning speelde goed de vrijstaande Genridge Prijor in die op zijn beurt Johan Keizer vrij zag staan welke met zijn linker been de bal heel fraai in de verre hoek liet belanden.(0-2) Argon probeerde hierna met de lange bal nog wat te forceren maar onze jongens stonden hun mannetje en Argon moest gaan vrezen voor zijn 2e nederlaag van het seizoen. In de 78e minuut werd het nog even spannend gemaakt toen uit een verre ingooi de bal vanwege een ongelukkige actie zomaar voor de voeten van een Argon speler belandde die vrij kon inschieten.(1-2) Maar Volendam was niet van plan verder nog iets weg te geven en zo konden de handen na bijna 10 minuten extra speeltijd de lucht in.
Jongens, TOP!!!
We zijn supertrots op jullie.

{foto5}

C1 doet zichzelf te kort met punt in Arnhem   2-2

De C1 moest dit weekend aantreden tegen een geduchte tegenstander, Vitesse/AGOVV. Thuis verloor de ploeg met ruime cijfers van de uitstekend voetballende ploeg uit Arnhem. Wij wisten dat deze tegenstander veel kwaliteit had en zouden dus vanaf het begin scherp moeten beginnen. Waar wij de afgelopen weken uitstekend uit de startblokken kwamen was hiervan vandaag weinig te merken. De ploeg stond na 56 sec. tegen een achterstand aan te kijken. Een te zachte terugspeel bal van Nick Z. werd door de snelle rechtsbuiten van Vitesse in eerste instantie nog tegen de dwarsligger verwerkt maar in de rebound werd de bal door de linksbuiten hard tegen de touwen aangeschoten. Een domper voor de mannen, omdat zij uitgerekend in deze belangrijke wedstrijd al vroeg tegen een achterstand moesten aankijken. Na dit doelpunt speelt de ploeg onrustig. Er was op het lastige grasveld moeilijk combinatievoetbal mogelijk en er werd dan ook veelvuldig balverlies geleden.

Na ongeveer 20 minuten creëert de ploeg zijn eerste echte mogelijkheid. Vanuit een voorzet van rechts komt de bal voor de geheel vrijstaande Jeremy terecht. Hij schiet de bal hard met links in, alleen de verdediger van Vitesse weet met een sublieme redding de bal van de lijn te halen waardoor een gelijke stand uitblijft. Een aantal minuten later is het dan toch raak. Uit een vrije trap vanaf de linkerkant speelt Gerry de bal ver bij de 2e paal, waar hij in de kluts voor de voeten van Nick Z. komt. Nick bedenkt zich geen moment en schiet de bal hard in de rechterhoek binnen, 1-1. Deze stand geeft de ploeg meer vertrouwen en dat is direct te zien aan het spel van de mannen. Een 5-tal minuten na het doelpunt is er wederom een vrije trap, ditmaal aan de rechtkant van het veld. Ditmaal komt de bal bij de 1e paal en wordt verlengt door Nick Z. richting Damon. Deze schiet de bal hard in de beneden hoek en zo staat de ploeg voor met 1-2. Toch is de vreugde van korte duur. De scheidsrechter keurt het doelpunt vanwege buitenspel af. 1 minuut voor rust krijgt de ploeg wederom te maken met een tegenslag. Door balverlies op het middenveld wordt de snelle linksbuiten van Vitesse de diepte in gestuurd. Zijn voorzet gaat vanaf de achterlijn hoog over alles en iedereen heen en belandt bij de rechtsbuiten bij de 2e paal die hard de 2-1 voorsprong voor Vitesse binnenkopt. Met deze stand gaan we de rust in.

Na rust gaat de C1 met de druk naar voren spelen. Zij zetten de ploeg uit Arnhem vanuit achteruit direct vast waardoor de goed spelende ploeg geen moment meer een aanval kan opzetten en het lastig heeft te combineren. Ondanks het vele balbezit aan Volendam kant moesten wij lang wachten op de verdiende gelijkmaker. Eerst zijn er nog wat schoten die gestopt of naast gaan. Maar in de 55e min is er dan eindelijk de gelijkmaker. Uit een corner van Jordy H. komt de bal bij de 2e paal bij de vrijstaande Soufyan die de bal hoog in het doel binnenkopt. Na de 2-2 gaat de ploeg door met drukzetten om het 3e doelpunt te maken en het drukzetten wordt in de 67e min beloond. De goed opkomende Stefan wordt in het strafschopgebied neergelegd en zo krijgt de ploeg een uitstekende kans om vlak voor tijd op voorsprong te komen. Damon die zoals altijd de penalty’s van de ploeg neemt legt aan voor de 2-3 alleen zijn schot wordt uitstekend gepareerd door de keeper van Vitesse. Zo blijft de stand 2-2 wat tevens ook de uitslag is en zo gaat de ploeg richting Volendam met een punt uit in Arnhem.
Een prestatie waar je normaal blij mee bent alleen gezien het wedstrijdbeeld voor de ploeg een domper. Wij als begeleiding zijn onwijs trots op de mannen hoe hard zij als ploeg gezamenlijk hebben gestreden en hoe goed de ploeg aan het voetballen is. Aanstaande dinsdag voor de beker en zaterdag voor de competitie kunnen zij wederom laten zien dat zij een geweldig team zijn.

Jordi van Stappershoef, Stefan Daman, Nick Zeijlmans (Soufyan Akmun), Damon Mirani, Casey Steur, Jordy Hilterman, Jeremy Moorthaemer (Puk Postma), Daan Klinkenberg (Jaimy Jacobs), Levi van Nispen, Gerry Vlak en Danny Persijn

{foto7}

FC Volendam C2  –  RBC C2 3-2

Na een goede wedstrijdbespreking, bijgewoond door het hoofd jeugdopleiding, kwamen de jongens iets later op het veld voor de warming up dan normaal. Er hing een ontspannen sfeer maar toch wel geconcentreerd. Waarschijnlijk werkte het mooie weer hierin mee. We wilden RBC niet de illusie geven dat er punten te halen waren in Volendam. Dus meteen even wakker schudden na die lange busreis. Na 3 minuten was het al raak. De bal werd via de linkerkant het strafschopgebied in gebracht. De bal kwam voor de voeten van Tenzin Tempa. Zijn eerste inzet werd nog geblokt door een rug van een speler maar toen de bal weer voor zijn voeten kwam raakte de bal nog maar 1 ding, het net. 1-0 voor Volendam. Een betere start kun je niet wensen. Maar na dit doelpunt kon Volendam de wedstrijd niet domineren. Slordig voetbal met veel balverlies zorgde ervoor dat het spel over en weer ging. Volendam kreeg wel de betere mogelijkheden en RBC kon niet echt gevaarlijk worden. In de 25e minuut werd er weer gescoord. Het was wederom Tenzin die scoorde. Na een dubbele een-twee met Sebastiaan van der Linde sneed Volendam door het hart van de verdediging van RBC. Met een hard en geplaatst schot in de verre hoek werd deze mooie vooractie beloond met een doelpunt. 2-0. Volendam bleef echter slordig in balbezit en zo bleef RBC geloven dat er nog wel gescoord kon worden. Twee minuten later bleek dit ook waarheid. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van een RBC aanvaller. Ruben die redelijk ver voor zijn doel keept in balbezit had niet gerekend op plotseling balverlies. De speler van RBC dacht niet na en schoot van 25 m1 op het doel. Deze bal ging over Ruben heen en zo kwam RBC vlak voor rust op 2-1.

{foto3}

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Hierdoor kon de wedstrijd alle kanten op. Maar Volendam had geluk dat Ruben vandaag een goede pot heeft neergezet. Met goede reddingen op cruciale momenten behield hij de voorsprong voor zijn ploeg. Na 25 minuten werd de wedstrijd voor de neutrale toeschouwer erg leuk. Beide ploegen kregen meer mogelijkheden tot zelfs 100% kansen. Het begon met een schot op de paal van RBC. Volendam kwam hier goed weg. In de tegenactie maakte RBC hands op het middenveld. Tenzin nam de vrije trap snel. Want Nathan van Kooperen was inmiddels snel doorgelopen. Nathan kon alleen op de keeper af. Helaas kon Nathan deze kans niet maken. De bal ging via de keeper naast het doel. Kort na deze actie was het Tenzin die de paal van het doel nog eens testte. Helaas weer geen goal. RBC had goed onthouden dat een snelle vrije trap gevaar kan opleveren en voerde dit zelf ook uit. RBC ging alleen op Ruben af. Ruben keerde de inzet. De afvallende bal kwam weer bij een RBC speler terecht. Ook deze inzet werd gestopt. Dit alles in een tijdsbestek van 3 minuten. In de 28e minuut was het Tenzin die tot 2x toe de bal niet in het doel kreeg. Maar een minuut later werd er wel gescoord. Een actie van Jordan Kempenaar over de rechterkant ging hier aan voor af. Jordan liep door tot de achterlijn en trok de bal laag voor. De mee gelopen Iwan Tol liet deze kans niet onbenut en scoorde de 3-1. Even een beetje lucht gecreëerd voor de laatste 5 minuten. Maar door het spel van Volendam betekende deze 3-1 nog niet de overwinning. We moesten alle zeilen bij zetten om de overwinning binnen te slepen. Het werd nog even spannend toen RBC in de 32e minuut nog scoorde. 3-2. Door pure werklust heeft Volendam de voorsprong kunnen vasthouden en de 3 punten mogen bijschrijven.
{foto4}

Reiger Boys D1  -  FC Volendam D2   (0-6)

De volgende wedstrijd van de D2 moest in Heerhugowaard tegen Reiger Boys gespeeld worden. Maar kon er wel worden gevoetbald? Toen iedereen in de kleedkamer stond was de grote vraag: Waar is de tas??? Die bleek nog in Volendam te staan en de wassers waren aan het winkelen in Alkmaar, zonder mobiel. Gelukkig had iedereen zijn trainingsshirt aan en werden er snel 14 paar sokken gekocht (met dank aan Marcel, Ron en Bob), zodat er op trainingsbroek gespeeld kon worden. Toen diende zich een nieuw probleem aan. Waar was de scheids??? Na een minuut of twintig was die ook terecht en kon er worden afgetrapt. Na een paar minuten van aftasten was het Reiger Boys dat als eerste gevaarlijk werd. Niels was op tijd uit gekomen en verkleinde zo het doel en verwerkte de inzet tot corner. Vanaf dat moment nam Volendam de wedstrijd over. Langzaam maar zeker werd de druk opgevoerd. De dappere keeper moest een paar handelend optreden, maar dat ging ten koste van een corner. De bal werd maar half weg gewerkt en viel voor de voeten van Boy. Dat was dus niet denken, maar doen en de bal lag in het net (0-1).

De D2 kreeg nu nog meer vat op de wedstrijd. Na een driehoekje op de middenlijn, gaf Wessel een crosspass op Martijn. Die was iedereen weer te snel af en tikte de 0-2 binnen. De arme verdedigers van Reiger Boys zullen vannacht wel van hem gedroomd hebben, want nog voor de rust voltooide hij een hattrick, zodat we met met 0-4 gingen rusten.

Vanaf de aftrap van de tweede helft gooide Volendam de wedstrjd definitief in het slot. De bal ging naar Boy, die stuurde Stef de diepte in op rechts. Op volle snelheid passeerde hij de linksback, hield het overzicht en gaf de bal voor. Het was natuurlijk Martijn die de bal in het lege doel kon tikken (0-5). We gingen er goed voor zitten, maar helaas werd het voetbal vanaf dat moment wat minder. Reiger Boys bleef met meer man achter de bal spelen. Ook ging het tempo naar beneden en werd het moeilijker om de bal te laten lopen. De ruimtes werden steeds kleiner en het spel werd rommeliger. Ook dieptepasses kwamen niet meer aan en de wedstrijd sleepte zich voort. Vlak voor tijd kwam Volendam nog een keer dreigend opzetten. Deze aanval werd ten koste van een vrije trap afgestopt. Weseel krulde de bal op de lat en de bal sprong terug het veld in. Max reageerde als eerste op de rebound en boog met een halve omhaal de bal over de keeper (0-6). Meteen daarna vloot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Vandaag was het een vreemde speeldag. Eerst geen wedstrijdtenue's en toen geen scheidsrechter. Toch lieten jullie je hierdoor niet van de wijs brengen. Na een prima eerste helft was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Jammergenoeg kon er geen goed vervolg worden gegeven aan de eerste aanval van de tweede helft. Het was een beetje rommelig en we liepen elkaar af en toe in de weg. Toch is de overwinning geen moment in gevaar gekomen, dus weer gefeliciteerd!

AFC - FC Volendam E-Top 1 - 5

Vandaag stond de wedstrijd tegen AFC Amsterdam op het programma. 3 weken terug hadden we hier in de 2e poule fase ook tegen gespeeld en verloren toen thuis met 1-4 en het was dus duidelijk dat we er vandaag vol tegen aan moesten voor de overwinning. Onder een stralend zonnetje begonnen we aan de belangrijke wedstrijd en was het vanaf het begin zichtbaar dat we er fris en agressief tegenaan gingen en daarmee AFC enorm verrasten (eigenlijk hun kenmerk). Ondanks het slechte veld waarop gespeeld werd, zagen we een aantal schitterende combinaties en aanvallen en was de druk op AFC groot. Na een paar minuten voetbal kwam de 0-1 van Jim Beers die heel mooi aangespeeld werd door Mike Eerdhuyzen en de bal langs de keeper schoot. Er werd door beide ploegen lekker aanvallend, fel maar ook sportief gevoetbald zodat het een mooie wedstrijd werd om zien. Na een mooie aanval van AFC werd de bal onhoudbaar voor Stef Koning via de onderkant lat in het doel gejaagd zodat het weer 1-1 stond. Gelukkig waren de jongens niet onder de indruk ( door de vele belangrijke wedstrijden die ze al gespeeld hebben buiten het dorp !!!! hebben ze inmiddels al de nodige ervaring ) en bleven geweldig voetballen. Nadat Kees de Boer, na een afgeslagen schot op doel van Ruud Plat, met een prachtige voorzet Milan Blom vrij voor doel zette, twijfelde Milan niet en kegelde de 1-2 binnen. De aanvallen bleven komen maar een aantal kansen gingen er net niet in zodat we met 1-2 gingen rusten. Na de rust gingen we helemaal los.

AFC kwam er aanvallend eigenlijk niet meer aan te pas omdat we met Brian Plat, Frenk schilder, Arjan Snoek en Mike Eerdhuyzen een hele sterke verdediging hadden staan die echt niets meer weggaven, zodat keeper Stef Koning het de 2e helft lekker rustig had. Op de rechterkant speelde Frenk Schilder (elke keer goed opkomend) en Dylan de Groot een lekkere wedstrijd waar veel gevaar uit voortkwam. De 1-3 kwam echter via een schitterende aanvalsdriehoek vanaf de linkerkant: Mike Eerdhuysen speelde Kees de Boer aan die goed wegdraaide en meteen Cees Schilder (Samba) de diepte in stuurde met een mooie steekpas tussendoor. Samba nam hem mooi mee en lag prachtig terug op Jim Beersdie de bal voor de 2e keer naar binnen mocht werken.

Milan Blom (die de 2e helft op de plaats van de ziek geworden Teun Stevense kwam te staan) bleek een goed slot op de deur op het middenveld en speelde sterk. Omdat Kees de Boer zijn eigen man compleet uitschakelde en zelf aanvallend met een aantal mooie passes voor gevaar bleef zorgen kon Jim Beers er uit die passes zelfs nog op een mooie manier 1-4 en 1-5 van maken. De sportieve wraak was daar. Na de complimenten over het vertoonde spel in ontvangst te hebben genomen van de leiding van AFC gingen we met een goed gevoel de kleedkamers weer in. Na 2 schitterende wedstrijden, en dus 6 punten ,staan we samen met Ajax gelijk aan de leiding (E-Top speelt in de 3e poule fase een onderlinge competitie met Ajax, Almere City en AFC Amsterdam) die volgende week op visite komen. Als we scherp trainen deze week kan het niet anders dan dat we met veel vertrouwen de topper tegen Ajax in gaan (de eerste 2 uit wedstrijden tegen Ajax hebben we tenslotte prachtig gewonnen) en als we dan net zo aanvallend en sportief agressief kunnen spelen kan ook dat weer een mooie wedstrijd worden. Inmiddels hebben we ook zondag nog een oefenwedstrijd gespeeld, en wel uit tegen PSV in Eindhoven. Hier was in eerste instantie heel goed zichtbaar wat het verschil is tussen 9x9 en 11x11. PSV speelt al het hele seizoen 11x11 en wij speelden eigenlijk een van onze eerste 11x11 wedstrijd. Dit zorgde ervoor dat we, mede door het enorme talent van PSV, voetballes kregen in hoe 11x11 gespeeld dient te worden. Na een overhopig begin, en dus een snelle 4-0 achterstand, hadden we het positiespel van PSV beter onder controle en werd er de 2e helft beter gevoetbald met ook een paar mooie aanvallen. Desondanks werd het een flinke 6-0 nederlaag en werd wel duidelijk dat we vanaf nu veel vaker 11 x 11 moeten gaan spelen. Al met al een mooi voetbalweekend met goede leermomenten.

Gefeliciteerd Jongens en doe je best deze week.