Uitstekend Jong Volendam laat Heracles ontsnappen

  • dinsdag, 23 mrt 2010
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Tegen medekoploper (met Den Bosch) liet Jong Volendam zich van het begin af aan van zijn beste kant zien. Heracles kwam met de sterkst mogelijke opstelling naar Volendam. Alle A-selectiespelers die normaal de bank warm houden waren van de partij. Alleen Sebastiaan Steur ontbrak vanwege een blessure. Volendam deed het met de eigen jeugdselectie en een A-junior. Direct na het begin was Volendam de bovenliggende partij. De eerste grote mogelijkheid was voor Deen van Embriqs (hersteld van een langdurige blessure). Hij passeerde zijn directe tegenstander maar verzuimde de bal breed te leggen en strandde op de doelman van Heracles. Heracles was alleen tweemaal gevaarlijk over rechts zonder dat dit tot grote mogelijkheden leidde.

Na een half uur kwam Volendam op de dik verdiende voorsprong: Kevin de Visser gaf een prima steekpass uit een vrije trap op de diepgaande Roy Bakkenes die in de verste hoek feilloos scoorde. Even later werd het 2-0. Nick Tol lanceerde ex-Haarlem speler Damiano Schet die op snelheid enkele Heracles spelers passeerde en ook de doelman kansloos liet. Heracles kon hier weinig tegenover stellen en indien nodig stond de goed spelende doelman Zwarthoed in de weg.

{foto1}

Na rust kwam Heracles getergd uit de kleedkamer. De 2-1 werd veroorzaakt door een dekkingsfout over rechts. De strakke voorzet werd door een Volendamspeler ongelukkig achter doelman Zwarthoed gewerkt. Deen van Embriqs kon hierna Volendam op een ruimere vooorsprong zetten. Nick Tol stelde hem in staat alleen op het Heracles doel af te gaan. Zijn schot belandde op de paal. Even later werd het onverdiend 2-2. Een voorzet van links werd door de gevaarlijkste Heracles speler Andrew Ornoch bij de tweede paal ongehinderd ingekopt.

Hierna kreeg eigenlijk alleen Volendam nog scoringsmogelijkheden. De uitstekend spelende Lars Veldwijk had geen geluk met twee doelpogingen die beide net over gingen. Leandro Kappel zorgde hierna via twee prachtige solo’s voor gevaar. Het eerste schot ging net naast en de tweede werd door de doelman tot corner gewerkt. Uit deze corner kopte Ralph Hovestad prima in: via de doelman opnieuw corner. De mooiste actie bewaarde Lars Veldwijk tot de 89e minuut. Op de achterlijn passeerde hij fraai zijn tegenstander, echter de voorzet was net te kort om Nick Tol in staat te stellen de verdiende voorsprong te realiseren. Heracles was uiteraard met dit resultaat zeer teleurgesteld: het gewenste kampioenschap is verder uit het zicht geraakt.  Jong Volendam heeft hopelijk laten zien dat de resultaten tot nu toe een vergissing waren.

Opstelling:
Nico Zwarthoed, Nickey Sjaardema, Ralph Hovestad, Kevin de Visser, Justen Sporkslede, Bas Vellema, Deen van Embriqs (Bart Groot), Roy Bakkenes (Leandro Kappel), Lars Veldwijk, Nick Tol, Damiano Schet

Foto's en video: Rob Lezer
later meer...