Update: Bekerduel tegen sc Heerenveen op woensdag 11 januari

  • vrijdag, 28 okt 2022
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Update 28 oktober

FC Volendam speelt het TOTO KNVB Beker-duel tegen sc Heerenveen op woensdag 11 januari. Dat heeft de KNVB bekend gemaakt. De aftrap in het Abe Lenstra Stadion is om 20:00 uur. Informatie over de kaartverkoop volgt in een later stadium.

FC Volendam is voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker gekoppeld aan sc Heerenveen. Op 10, 11 of 12 januari 2023 gaat de ploeg van Wim Jonk op bezoek bij de ploeg uit Friesland. Dat wees zaterdagavond de loting uit.

Sc Heerenveen schakelde na verlenging de amateurs van Hoek uit. Komende zondag is de Eredivisionist te gast in het Kras Stadion. In het seizoen 2008-2009 stonden beide teams voor het laatst tegenover elkaar in de beker, destijds voor de halve finale. De Friezen waren destijds met 0 - 2 te sterk, waardoor zij de bekerfinale bereikten.

In de tweede ronde voegden ook de Europees spelende teams Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en FC Twente zich bij de 27 winnaars van de eerste ronde. FC Volendam schakelde afgelopen dinsdag Harkemase Boys uit. De Volendammers wonnen op bezoek in Friesland met 1 – 5. Het was de eerste bekerzege onder het bewind van Jonk.