Vanavond Henk de Jong in L.O.V.E. Sport Extra

  • woensdag, 10 dec 2014
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Henk de Jong(50) voetbalde tot zijn 19e bij Drachtster Boys, daarna maakte hij een seizoen deel uit van de selectie van SC Heerenveen, maar een knieblessure maakte een einde aan zijn carrière. Zijn trainers carrière begon bij Drachtster Boys. Hij trainde daar eerst zeven jaar de landelijke jeugd en vervolgens drie jaar het eerste elftal die op dat moment in de Hoofdklasse speelde. De sympathieke Fries maakte in 1997 de overstap naar de zondaghoofdklasser Sneek.

Vervolgens was hij een jaar assistent-trainer bij Heracles Almelo, twee jaar bij SC Heerenveen en via FC Groningen keert hij weer terug in het amateur voetbal en wordt trainer bij Harkemase Boys, waar hij kampioen mee werd in de eerste- en hoofdklasse, wat hem de titel “beste trainer van het amateurvoetbal” oplevert. Vanaf het seizoen 2012-2013 is Henk de Jong voor het eerst hoofdtrainer in het betaalde voetbal bij SC Cambuur waar hij trainer Alfons Arts opvolgt.

Onder zijn leiding wordt SC Cambuur kampioen van de Jupiler Leaque en promoveert naar de eredivisie. Met een knappe 12e plaats handhaaft SC Cambuur zich in de eredivisie. Dit seizoen verrast Cambuur vriend en vijand met attractief en aantrekkelijk voetbal !!

Om 18.30uur bellen met…Hans de Koning

Presentatie: Jack Mühren en Bert van der Poppe
Techniek: Frans Winter

www.rtvlove.nl
Radio: Ether 106.6
Kabel: 89.0
TV kanaal 22+