Veerkrachtig Jong FC Volendam wint van De Treffers

  • zaterdag, 14 mei 2022
  • Leestijd: 4 minuten
  • Bron: FC Volendam

Een zonnige zaterdagmiddag bracht een heerlijke clash tussen Jong FC Volendam en De Treffers op. De ploeg van oud Volendam-spits Teije ten Den kwam van de koude kermis thuis. De Volendammers wonnen overtuigend van De Treffers: 3 – 0.

Het eerste kwartier van de wedstrijd ging over en weer. Zowel Volendam als De Treffers drongen aan om de openingsgoal te maken. Na negen minuten kwam een indraaiende hoekschop van De Treffers op het hoofd van Coen Maerzdorf. De aanvaller kopte echter hoog over. Na twintig minuten ging de bal op de stip. Verdediger Gino van den Berg haalde Volendam-spits Lequincio Zeefuik onderuit in zijn eigen zestien. Arbiter Preston Henshuijs greep meteen in en legde de bal op de stip. Tayrell Wouter mocht aannemen achter de bal en schoot overtuigend binnen, vol in de rechterbovenhoek: 1 – 0.

Tien minuten later ging de bal wéér op de stip, toen Younes Taha door Robin Janssen onderuit werd geschoffeld. Wouter nam plaats achter de bal, maar de poging voor zijn tweede treffer werd gestopt door doelman Niels Kornelis. De rebound kwam in de voeten van Jim Beers, die de stand wél verdubbelde: 2 – 0.

Dat het een verhit duel was, werd in de eerste helft al wel duidelijk. Er werd vijf keer geel getrokken in de eerste 45 minuten. In de slotfase van de eerste helft ging Ten Den op de bon, toen hij hard in kwam op Volendam-goalie Kayne van Oevelen. De Volendamse sluitpost had de bal allang weggewerkt, toen de spits uit Utrecht op hem inkwam. Uiteindelijk ging Jong FC Volendam met een ruime voorsprong aan de thee.

Flitsende start

Na nog geen tien minuten, mocht Volendam alweer juichen. Flankspeler Jordi Blom speelde met de verdediging van De Treffers en schoot de bal simpel, maar doeltreffend in de korte hoek: 3 – 0.

Na de treffer van Blom gebeurde er niets dreigends meer, totdat Sjors Kramer in een opstootje met Bram Zwanen terecht kwam. De aanvoerder van de Volendammers haalde de middenvelder naar de grond en kreeg hier geel voor. Grote kansen vielen niet, totdat Wouter met nog drie minuten te gaan op doel afstormde. De snelle vleugelspeler kapte naar binnen en schoot richting de korte hoek. De bal eindigde op de paal, en vloog richting het hoofd van Beers. De bal kwam nét te hoog, waardoor de Volendammer er niets mee kon. Extra tijd bleef uit en zo won Jong FC Volendam in eigen huis van De Treffers met 3 – 0.

TEC-uit

Volgende week trekt Jong FC Volendam naar Tiel, om het daar op te nemen tegen TEC. De aftrap is om 15:30 uur.

Scoreverloop:
22’ Tayrell Wouter 1 – 0
34’ Jim Beers 2 – 0
52’ Jordi Blom 3 – 0

Gele kaarten:
Jozhua Vertrouwd, Jay Koorndijk, Lequincio Zeefuik, Sjors Kramer

Opstelling Jong FC Volendam: Kayne van Oevelen; Givairo Read (79. Rob Tol), Sjors Kramer, Jay Koorndijk, Jozhua Vertrouwd; Jim Beers, Younes Taha (75. Hamza Rahaoui), Milan de Haan (46. Imran Nazih); Tayrell Wouter, Lequincio Zeefuik (67. Koen Blommestijn), Jordi Blom (79. Leon Maloney)

Opstelling De Treffers: Niels Kornelis; Robin Janssen (36. David Janssen), Gino van den Berg, Bryan Sirvania, Dennis Hettinga (62. Chris Verheul); Ricardo Ippel, Bram Zwanen, Brian Campman (79. Ifra Sow); Coen Maertzdorf (79. Jermo Wilsterman), Jordy Thomassen (62. Daan van Hees), Teije ten Den

Tekst: Stefan van Nierop
Foto’s: Jan Mulder