Verdienstelijk gelijkspel FC Volendam A1 tegen FC Twente A1 (2-2)

  • maandag, 04 aug 2014
  • Leestijd: 4 minuten
  • Bron: FC Volendam

Onder leiding van nieuwe trainer Florian Wolf is FC Volendam A1 met veel vertrouwen aan het nieuwe seizoen begonnen. Nadat in de laatste week van juni en de eerste week van juli reeds 10 trainingen waren afgewerkt en een tweetal oefenwedstrijden tegen ADO Den Haag onder 18 (4-2) en Roda JC A1 (zeer geflatteerd 0-2) zijn gespeeld, stond vandaag de eerste serieuze test op het programma. Na 3 weken pauze en vervolgens weer 4 trainingen in de benen, werd op het fraaie trainingscomplex in Hengelo aangetreden tegen het sterke FC Twente A1.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de prima leidende arbiter probeerden de oranjehemden zo goed mogelijk invulling te geven aan de door de trainer voor dit duel gelegde accenten. Terwijl het spel in het eerste gedeelte van de eerste helft (tot de drinkpauze) redelijk op en neer ging, manifesteerde Volendam zich daarna steeds nadrukkelijker en had het toen ook het betere van het spel. Het resulteerde in een drietal opgelegde scoringskansen, maar het net wist men daaruit niet te vinden. Waar de Twentenaren tot dan toe slechts éénmaal gevaar voor het Volendamse doel hadden weten te stichten, werd in de 43e minuut een onderschepte breedtepass van Nick Zeijlmans, ver op de helft van FC Twente, razendsnel omgezet in een succesvolle counter, 1-0.

Na de pauze zagen wij in eerste instantie hetzelfde spelbeeld als in het gedeelte vóór de drinkpauze in de eerste helft. Het scheelde echter weinig of FC Twente was op 2-0 gekomen, omdat Marlon Coco, na rust de vervanger van Bas Veen, in de beginfase nog niet helemaal goed bij de les was. Gelukkig wist captain Daan Klinkenberg dit te voorkomen. Langzamerhand wist Volendam steeds vaker het Twentse doel te bereiken. Nick Zeijlmans, die zich in de tweede helft uitstekend herpakte, was als eerste dicht bij de gelijkmaker. De vrije trap van Gerry Vlak was op maat, maar de kopbal van Nick zeilde over het doel. Toen Gerry Vlak even later, met een paar subtiele voetbewegingen, een tweetal tegenstanders in het Twentse 16-metergebied, in de luren had gelegd, zag een Tukker geen andere mogelijkheid dan Ger onreglementair te stuiten. Vervolgens was het mooi om te zien dat Mike Dooyeweerd geen seconde twijfelde en meteen de bal opeiste om zich over de toegekende strafschop te kunnen ontfermen. Hij deed dit onberispelijk en bracht daardoor de stand weer in evenwicht, 1-1. Nog geen halve minuut later (!) stond Volendam echter opnieuw op achterstand. Na een voorzet vanaf rechts draaide een Twentenaar zich in de doelmond handig vrij en tikte de bal in de korte hoek achter Marlon binnen, 2-1. De tweede drinkpauze bood de trainer de gelegenheid de puntjes weer even op de i te zetten. Volendam zette aan en ging vol overgave op zoek naar de gelijkmaker. In de 78e minuut werd opnieuw een Volendammer in het vijandelijk strafschopgebied neergelegd. Nu was Jordy Hilterman, die een compliment verdient voor zijn keiharde werken, het slachtoffer. Ook nu was Mike er als de kippen bij om zich de bal toe te eigenen. Vol overtuiging liet hij de keeper opnieuw kansloos, 2-2. In de slotfase probeerden beide teams nog de overwinning naar zich toe te trekken, maar uiteindelijk was iedereen tevreden met de puntendeling.

Zaterdag 9 augustus a.s. staat in het KRAS Stadion het Zilveren Botter Toernooi op het programma. Naast FC Volendam A1 nemen daaraan AZ A1, FC Utrecht A1 en Almere City A1 deel. Tegenstanders die een mooie graadmeter vormen om te zien waar ons team staat. Om 10.30 uur wordt het toernooi geopend met het duel FC Volendam A1 – FC Utrecht A1. Een ideale gelegenheid om toppers in de dop te bewonderen.

Selectie FC Volendam A1:
Randy Ababio, Mohamed Betti, Marlon Coco (k), Mike Dooyeweerd, Jordy Hilterman, Jamie Jacobs, Daan Klinkenberg, Salim Mansouri, Levy van Nispen, Kevin Owusu Asare, Bas Quist, Nick Runderkamp, Gijs Smal, Rodney Smorenberg, Florian Toen, Bas Veen (k), Gerry Vlak, Nick Zeijlmans

Gerard Veeken