Vernon Addo verkast naar U.S. Lecce

  • maandag, 07 aug 2023
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Vernon Addo (18) verruilt FC Volendam voor U.S. Lecce. De multifunctionele speler uit de eigen jeugd, die normaal gesproken als centrale verdediger voor de dag komt, speelde het afgelopen seizoen voor Jong FC Volendam in de Jack's League.

Addo kwam in 2018 over van Hollandia naar de jeugdopleiding van FC Volendam. Daar sloot hij aan in de Onder 14. Op 21 mei 2022 maakte hij zijn debuut voor Jong FC Volendam tijdens het verloren uitduel tegen TEC (2 - 0). De verdediger kwam in totaal tot 27 optredens voor Jong FC Volendam, waarvan achttien als basisspeler. Tijdens de oefencampagne van de hoofdmacht van FC Volendam mocht Addo ook minuten maken. Tegen PAS Lamia kwam hij in minuut 75 binnen de lijnen. Drie dagen later, toen FC Volendam tegen Alanyaspor oefende, mocht de verdediger een ruim uur meedoen.

'Basis bij FC Volendam gelegd'

Addo, die in eerste instantie aansluit bij hoogste jeugdteam van de Italiaanse Serie A-club, is FC Volendam dankbaar voor de afgelopen zes jaren. "Ik ben enorm gegroeid als voetballer deze seizoenen, iets waar FC Volendam en al mijn trainers verantwoordelijk voor zijn geweest. De basis is bij FC Volendam gelegd. Zij hebben mij gemaakt tot wie ik nu ben."

Ezechiel Fiemawhle (links) en Vernon Addo (rechts) na afloop van het gewonnen oefenduel tegen PAS Lamia.

Tekst & foto's: FC Volendam