Vijfde dag in Belek (update)

  • donderdag, 06 jan 2011
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Belek-week bijna om
Deze dag had twee gezichten. Vervelend was, dat hij eigenlijk slecht begon. In dit zeer toegeruste sporthotel is het een gewoonte dat de materiaalman de gewassen kleding van de mannen voor de kamerdeuren terug legde. Ook FC Volendam deed dat zo. Maar het ‘mijn en dijn’ is niet aan iedereen besteed. Een elftal, dat vandaag de spullen inpakte en naar huis terug vloog, had ook vannacht een complete set van FC Volendam mee naar huis genomen. Midden in de nacht waren de manschappen op strooptocht gegaan. Het siert hun ouders als netjes gevraagd zou worden, hoe ze eraan komen. Als sporters onder elkaar ook niet meer van elkaar op aan kunnen, is de wereld op zijn retour. Wellicht ook een taak voor de begeleiding van dat elftal, want die shirts en broeken zullen ongetwijfeld niet gejat zijn om ze schuil weg te leggen.

{foto1}

FC Volendam had deze donderdag een ’bergetappe’. Na het intermezzo van gisteren, waarin de spelers konden bijkomen, stonden nu drie trainingen op het programma. De gebruikelijke ochtendloop werd gevolgd door een uiterst intensieve ochtendsessie. Wie Harald Wapenaar volgde met zijn drie keepers, begreep wat de bergetappe inhield. De verzuchting van Robbin Ruiter, dat het werk voor twee keepers tegelijk was, begreep dat meteen. Maar voor Wapenaar zelf ook. Hij zal na deze week zijn spieren graag willen laten masseren, want de schoten die hij aan de lopende band geeft, zijn ontelbaar. Het plukken van de bal uit de driehoek, het was een lust voor het oog. Sonny Stevens vond het de meest ultieme uitdaging. Aan het eind van de ochtendtraining was Nick Tol van mening, dat de berg al voor 65% beklommen was.

{foto2}

Dat was zijn vertaling van de intensiviteit van de training. Gert Kruys dacht daar heel anders over. ’s Middags kwam daar nog een schepje overheen. Alleen had de groep nu het grote geluk, dat het vroeg donker werd. De training duurde wat korter dan normaal, zodat de tijd om te recupereren meeviel. Dat is goed voor morgen, als er gespeeld gaat worden tegen Kayseri Erciyesspor.

{foto3}