Vissersderby volgende horde in Volendamse eindsprint

  • donderdag, 22 apr 2021
  • Leestijd: 4 minuten
  • Bron: FC Volendam

FC Volendam schreef afgelopen vrijdagavond historie op Sportpark Zoudenbalch in Utrecht, waar het met 2-3 won. Er werd voor het eerst gewonnen van de Utrechtse beloften en daarmee werd een belangrijke stap richting de play-offs gezet. Komende zondagmiddag staat de Vissersderby op het programma. De aftrap is om 14:30 in het Kras Stadion. De wedstrijd is alleen te volgen via de social media van FC Volendam, NH Radio en LOVE Radio.

Telstar vinden we terug op de elfde positie van de ranglijst. De Velsenaren zijn bezig aan een slechte reeks wedstrijden. De formatie van voormalig FC Volendam-trainer Andries Jonker won voor het laatst op 19 maart van Roda JC. Sindsdien werd er twee keer verloren en drie keer gelijkgespeeld. Er kleeft een opvallende statistiek aan de Noord-Hollanders. Het heeft alleen in het jaar 2021 al vijfmaal een tegengoal moeten incasseren in de slotfase, waardoor het punten verspeelde. Afgelopen vrijdag nog ging Excelsior er in blessuretijd met een punt vandoor: 1-1.

Glynor Plet is de topscorer van Telstar. De ervaren spits tekende voor achttien doelpunten dit seizoen, evenals collega-aanvaller Samuele Mulattieri. Daarnaast behoort de aanvaller, samen met Frank Korpershoek, tot de meest geroutineerde krachten van het elftal van Jonker. Plet speelde gedurende zijn carrière al meer dan 350 wedstrijden in binnen- en buitenland en scoorde in totaal al 144 keer. Telstar kan niet meer meedoen om de play-offs, daarvoor staan de Velsenaren op een te grote afstand van nummer acht op de ranglijst Roda JC. Bij Telstar komen we, naast trainer Jonker, nog een aantal andere oud-spelers van FC Volendam tegen; Gyliano van Velzen, Anthony Berenstein en Tom Overtoom zijn actief voor De Witte Leeuwen.

Achterstand omgebogen

In de Keuken Kampioen Divisie kwamen FC Volendam en Telstar elkaar al 41 keer tegen. De balans is in het voordeel van de Volendamse equipe. De Volendammers pakten achttien keer de winst tegen Telstar. De ploeg uit Velsen wist twaalf keer te winnen, daarnaast werd het nog eens elf keer een gelijkspel. De laatste overwinning voor de Volendammers was in het vorige seizoen. In Velsen-Zuid wisten de Volendammers met 1-2 te winnen door doelpunten van Jelle Duin en Franco Antonucci. Eerder dit seizoen werd het 2-2 in het onderlinge duel. Na een 2-0 achterstand, boog FC Volendam het nog om tot een gelijkspel. Nick Doodeman en Zakaria El Azzouzi scoorden in dat duel voor de Oranjehemden.

Laatste vijf wedstrijden

30-08-2020 | SC Telstar - FC Volendam : 2 - 2
Nick Doodeman en Zakaria El Azzouzi

14-02-2020 | FC Volendam - SC Telstar : 1 - 1
Shayne Pattynama (eigen doelpunt)

20-09-2019 | SC Telstar - FC Volendam : 1 - 2
Franco Antonucci en Jelle Duin

26-04-2019 | SC Telstar - FC Volendam : 1 - 1
Rodney Antwi

21-12-2018 | FC Volendam - SC Telstar : 1 - 0
Nick Doodeman

Twitter, Insta & Radio

FC Volendam - Telstar is te volgen via het Twitter-account @FCVolendam, de story op Instagram en de radioprogramma’s van NH Sport en RTV LOVE. De hashtag van deze wedstrijd is #voltel. De aftrap is zondagmiddag om 14:30.