Volendammers snakken naar eerste driepunter tegen MVV

  • donderdag, 26 aug 2021
  • Leestijd: 5 minuten
  • Bron: FC Volendam

Komende vrijdagavond komt MVV op bezoek in het Kras Stadion. Na het 1-1 gelijkspel bij Excelsior zullen de mannen van Wim Jonk gebrand zijn op resultaat, want met twee gelijke spelen en een verlies partij op zak zullen zij het momentum willen omdraaien tegen MVV. De wedstrijd begint vrijdagavond om 20:00.

Bij MVV is de bezem grondig door de selectie gehaald. Na de elfde plaats van vorig seizoen zal het doel dit jaar zijn om de play-offs te halen. Na een goed seizoen vertrok sterkhouder Koen Kostons naar Zweden om bij Dalkurd aan de slag te gaan en zagen de Limburgers Thibaut van Acker naar Lierse vertrekken. Verder besloten onder anderen Arne Naudts, Brem Soumaoro, Luc Mares, Gaston Slasiwa en Manuel Angiulli de Limburgse deur achter zich dicht te trekken.

Nieuwe wind

Ondanks de waslijst aan vertrokken spelers, kwamen er genoeg versterkingen bij voor MVV. Sven Blummel werd vorig seizoen al gehuurd, maar heeft nu definitief De Graafschap verruild voor MVV. Mitchel Keulen is overgekomen van Roda JC, Orhan Dzepar verhuisde van Helmond Sport naar het verre zuiden en Leroy Labylle keerde terug op het oude nest in De Geusselt. Verder zijn Thijmen Nijhuis (FC Utrecht), Romain Matthys (KAS Eupen) en Allan Delferriere (Standard Luik) de opvallendste nieuwe huurlingen aan Maastrichtse zijde. Ook de trainersstaf van MVV is vernieuwd. Klaas Wels laat een nieuwe wind door De Geusselt razen, hij liet daarvoor TOP Oss achter zich.

MVV is het nieuwe seizoen redelijk goed van start gegaan. De Limburgers wonnen al twee keer. Jong FC Utrecht werd in de eerste wedstrijd van het seizoen met 0-1 aan de kant gezet. En in de vorige wedstrijd zetten zij Helmond Sport met 3-2 aan de kant. Het enige verlies kwam tot nu toe tegen De Graafschap, waar thuis met 1-3 van verloren werd. Gevaarlijkste man aan Maastrichtse zijde is spits Mitchy Ntelo. De aanvaller produceerde tegen Helmond Sport een hattrick.

Balans gelijk

FC Volendam en MVV troffen elkaar al tachtig keer eerder in de historie. De balans is gelijk, 28 winstpartijen elk en 24 remises. De laatst gespeelde wedstrijd was vorig seizoen in Maastricht, waar het 2-2 werd. De Volendamse equipe kwam op een 2-0 voorsprong via Martijn Kaars, die voor beide doelpunten tekende, maar zag de Limburgers vervolgens terugkomen tot 2-2 die in blessuretijd werd beslecht door een benutte strafschop van Arne Naudts. Het thuisduel in dat seizoen ging verloren: 0-1. De laatste overwinning op MVV was in 2019. De Volendammers pakten destijds de periodetitel door met 4-1 te winnen in het Kras Stadion.

Laatste vijf wedstrijden:

30-04-2021 | MVV Maastricht - FC Volendam: 2 - 2
Martijn Kaars (2x)

03-01-2021 | FC Volendam - MVV Maastricht: 0 - 1

11-12-2019 | FC Volendam - MVV Maastricht: 4 - 1
Noah Fadiga, Martijn Kaars, Boy Deul en Franco Antonucci

29-03-2019 | MVV Maastricht - FC Volendam: 1 - 1
Marco Tol

09-11-2018 | FC Volendam - MVV Maastricht: 3 - 2
Boy Deul (2x) en Darryl Baly

Seizoenkaarten en ticketverkoop

Het is mogelijk om online je bestellen. Voor deze wedstrijd geldt een 1-op-1 regeling; per persoon kun je dus één ticket aanschaffen. Het maximumaantal toeschouwers is 4.500. Wees er dus snel bij; op = op. Klik hier om je ticket online te bestellen. Een seizoenkaart aanschaffen kan natuurlijk ook nog steeds!

ESPN, Instagram & Radio

De wedstrijd tegen MVV is live te zien via het schakelprogramma van ESPN. Daarnaast is het duel te volgen via het Twitter-verslag en via onze story op Instagram. Daarnaast doet NH Sport live radioverslag van de wedstrijd. De aftrap is om 20:00 in het Kras Stadion.

CoronaCheck app

Voor dit duel worden de maatregelen van de Rijksoverheid gevolgd. Daarom hebben personen vanaf 13 jaar naast een wedstrijdkaart ook een negatieve testuitslag, herstel- of vaccinatiebewijs nodig. Dit bewijs dien je middels de gratis CoronaCheck app bij toegang te tonen. Ben je nog niet volledig gevaccineerd of heb je nog geen vaccinatiebewijs? Dan dien je binnen 24 uur voor aanvang van de wedstrijd een eenmalige gratis sneltest te doen via testenvoortoegang.nl. Let op: dit verloopt niet via FC Volendam.

Zorg dus voor een werkende QR Code. Die krijg je:
- 14 dagen na je laatste vaccinatie;
- of via een herstelbewijs, waarmee je aantoont dat je corona hebt doorstaan. Hiervoor dien je positief te zijn getest door de GGD. Ook dient je positieve coronatest ouder dan 11 dagen te zijn en niet langer geleden dan 180 dagen;
- of bij een negatieve test via Testen Voor Toegang. Deze is 24 uur geldig.