Volendammers zetten reuzenstap met overwinning op De Graafschap

  • vrijdag, 08 apr 2022
  • Leestijd: 4 minuten
  • Bron: FC Volendam

FC Volendam heeft vrijdagavond een hele belangrijke zege geboekt op De Graafschap. In een bloedstollend duel werd er met 3 - 1 gewonnen van de Superboeren. Door de resultaten op andere velden zijn de Volendammers uitgelopen op de concurrentie. De marge op nummer drie FC Eindhoven is nu vier punten.

Het duel begon al direct met een mogelijkheid voor de bezoekers uit Doetinchem. Jesse Schuurman raakte via een Volendams been de paal. Vervolgens kwam Jonathan Opoku in de buurt van Filip Stankovic. Mees Kaandorp wist de middenvelder te bereiken, maar Opoku raakte de bal verkeerd waardoor deze naast het doel hobbelde. Daarna ging het snel. Een ingooi voor FC Volendam werd verkeerd getimed door De Graafschap verdediger Ted van de Pavert, waardoor Robert Mühren alleen op Hidde Jurjus afging. De spits werkte de bal gedecideerd tegen de touwen.

Met de voorsprong op zak zochten de Volendammers opnieuw naar een doelpunt. Bilal Ould-Chikh kwam nog in de buurt, maar zag zijn inzet een aantal meter over het doel vliegen. Een moment van onscherpte in de Volendamse verdedigingslinie zorgde voor de gelijkmaker voor De Graafschap. Mees Kaandorp kon een afvallende bal vol op de schoen nemen. Stankovic kon niet meer bij de bal komen, die in de linker onderhoek verdween. De Superboeren bleven daarna komen. Via Giovanni Korte en Joey Konings kwamen zij tot twee keer toe heel dichtbij een doelpunt. Gelukkig stond Filip Stankovic bij beide pogingen goed op te letten en kon daarmee de thuisploeg behoeden voor een achterstand.

De Volendammers kwamen beter uit de kleedkamer dan De Graafschap. Dat resulteerde tien minuten na de thee in de voorsprong voor de mannen van Wim Jonk. Bilal Ould-Chikh gaf de bal voor, waarna Mühren verlengde en Daryl van Mieghem de bal in het open doel kon werken. De Graafschap zette vervolgens weer aan. Aanvoerder Damon Mirani maakte zich belangrijk door een kopbal van de lijn te halen. Aan de andere kant was Mühren opnieuw gevaarlijk. De spits draaide op fraaie wijze weg bij zijn man, maar zag zijn poging via Jurjus naast het doel rollen.

Genadeklap

Even later probeerde De Graafschap nog verwoede pogingen te doen om te scoren. Zo bracht trainer Jan Vreman nog Danzell Gravenberch in de ploeg als breekijzer. De Volendamse equipe kwam in extremis nog op een 3 - 1 voorsprong. In de omschakeling brak Franco Antonucci uit en gaf de bal breed op invaller Koen Blommestijn, die de bal kiezelhard tegen het net werkte. Direct hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Scoreverloop:
13’ Robert Mühren 1 - 0
23’ Mees Kaandorp 1 - 1
54’ Daryl van Mieghem 2 - 1
90+5’ Koen Blommestijn 3 - 1

Opstelling FC Volendam: Filip Stankovic, Walid Ould-Chikh (29’ Dean James), Damon Mirani (C), Josh Flint, Jozhua Vertrouwd (60’ Derry John Murkin), Kevin Visser (60’ Alex Plat), Gaetano Oristanio (83’ Koen Blommestijn), Boy Deul, Bilal Ould-Chikh (70’ Martijn Kaars), Robert Mühren, Daryl van Mieghem (60’ Franco Antonucci).

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Ted van de Pavert (C) (81’ Danzell Gravenberch), Jesse Schuurman, Giovanni Korte (67’ Elmo Lieftink), Camiel Neghli, Jonathan Opoku, Jeffry Fortes, Mees Kaandorp, Joey Konings (67’ Sam Hendriks).

Tekst: Maarten Schuijl
Foto's: Fred Rotgans