Volendams voetbalfeest tijdens jubileumwedstrijd tegen RKAV Volendam

  • woensdag, 05 aug 2020
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Vitesse bleek tijdens de vorige oefenwedstrijd een maatje te groot (0-5) voor FC Volendam. Nu kunnen de mannen van Wim Jonk hun vizier richten op de ‘buren’ van RKAV Volendam tijdens de jubileumwedstrijd voor 100 jaar voetbal in Volendam. De aftrap is 18.00 uur.

Supporters

Het Nieuwe Oranje zal tijdens deze wedstrijd aantreden in het speciale jubileumtenue. Met het nieuwe tenue om de schouders zal de Volendamse hoofdmacht op jacht gaan naar de tweede overwinning van de oefencampagne. Het shirt is verkrijgbaar bij het kraampje voor de Steve van Dorpelhal. Bovendien is het de eerste keer sinds de wedstrijd tegen Jong Ajax op 6 maart zijn, dat supporters een wedstrijd mogen bekijken in het Kras Stadion. Beide Volendamse selecties worden aan het publiek voorgesteld.

Laatste duel

FC Volendam oefende in 2019 voor het laatst tegen elkaar. FC Volendam won die wedstrijd destijds met 2-1 van de zaterdag amateurs. Martijn Kaars scoorde namens FC Volendam twee keer. Verder hebben veel verschillende spelers een verleden bij beide clubs.

Livestream

Voor supporters die niet naar de wedstrijd kunnen komen is de jubileumwedstrijd tegen RKAV Volendam live te volgen via het YouTube kanaal van FC Volendam TV. Zie ook de video onderaan de pagina. Daarnaast is te wedstrijd te volgen via Twitter. De aftrap voor de jubileumwedstrijd is vanavond om 18:00 uur.