Volendamse versterking: Daan Steur komt over van RKAV Volendam

  • vrijdag, 03 mei 2024
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Daan Steur is terug op het oude nest. De boomlange Volendamse verdediger, die jarenlang in de jeugd van FC Volendam speelde, ziet zijn ontwikkeling bij buurman RKAV Volendam beloond met een overstap naar de proftak. De 21-jarige Steur tekent voor één jaar, met de optie voor een extra seizoen.

Al op jonge leeftijd viel Steur op bij RKAV Volendam en maakte vanaf de E-selectie deel uit van het proftraject. Vanaf zijn tiende jaar was Steur onderdeel van de Volendamse voetbalselecties, destijds de zogenoemde E-selectie. Tot een debuut in de hoofdmacht kwam het niet en dus koos Steur in het seizoen 2020-2021 voor een terugkeer bij RKAV Volendam. Daar ontwikkelde de linksbenige verdediger zich tot een onmisbare schakel in de hoofdmacht. Momenteel strijdt de Volendammer met zijn dorpsgenoten voor de titel in de Derde Divisie en was ook al goed voor zes doelpunten.

"Voelt geweldig"

Steur is erg blij met zijn overstap en daarmee ook terugkeer in het Kras Stadion. "Het voelt echt geweldig. Ik heb hier jaren in de jeugd gespeeld. Het is van kleins af aan een droom om tussen die vier lampen te spelen. Nu mag het eindelijk gebeuren en daar kijk ik enorm naar uit. Ik ben een linksbenige centrale verdediger met voetballende kwaliteiten, daarnaast ben ik een fysieke verdediger die sterk in de lucht is."

"Veel potentie"

Directeur Frans ten Berge is trots dat een Volendammer via RKAV Volendam de stap terug naar FC Volendam kan maken. “Na een goed seizoen in de top van de Derde Divisie krijgt Daan de kans om zich te laten zien in de Tempel en te voetballen voor het grote publiek. Wij zien in Daan een speler met veel potentie die de tijd krijgt om zich te ontwikkelen. Daan heeft een goede lengte voor een centrale verdediger, hij is linksbenig, heeft zowel aanvallend als verdedigend een goede koptechniek en durft met zijn voetballende vermogen en inzicht het middenveld in te dribbelen.

Tekst & foto's: FC Volendam