Volwassen FC Volendam wint strijd om Markermeer

• woensdag, 03 mrt 2021

Na een onnodig gelijkspel in Eindhoven, was het aan FC Volendam om het tij te keren. In een strijdlustig duel wonnen de Palingboeren van Almere City FC: 1-2.

In een open wedstrijd lag de eerste kans bij Almere City FC. Basisdebutant Ruggero Mannes dook op uit de achterhoede en vond, na een goede combinatie met John Yeboah, de handen van Joey Roggeveen. Enkele minuten later was het Yeboah die de eerste kans van FC Volendam inleidde. Door zijn balverlies kon Ibrahim El Kadiri het doel van de Flevolanders opzoeken. Damon Mirani zat mis, maar doelman Michael Woud wist de openingstreffer te voorkomen.

Openingstreffer

Na een kwartier spelen was het de ploeg van Wim Jonk die de eerste treffer op het scorebord mocht noteren. Een voorzet van Alex Plat kon door Brian Plat met een enorme uithaal in het uiterste hoekje naast Woud geplaatst worden. De verdediger maakte hiermee zijn eerste treffer voor de hoofdmacht. De Volendamse goal was pas het vijfde doelpunt dat Almere City FC dit seizoen in een thuiswedstrijd kreeg te verwerken.

Gelijkmaker

Een aanval uit het boekje zorgde vijftien minuten later voor de gelijkmaker. Yeboah trok over de vleugel, waarna hij Xian Emmers goed wegstak. Eindstation Tim Receveur kwam vanuit de tweede lijn ingelopen en wist de gelijkmaker op zijn naam te zetten door hard en hoog raak te schieten.

Waar De Palingboeren na de openingstreffer de betere partij waren, leek de wedstrijd na de gelijkmaker gekanteld in het voordeel van de thuisploeg. Enkele grote kansen, zoals een omhaal van de Almeerse doelpuntenmaker en een stift van de doorgebroken Thomas Verheijdt, liepen niet uit op doelpunten.

Pizza night

Samuele Mulattieri beloofde het al in de voorbeschouwing: “We’re gonna make another pizza night!” Op slag van rust liet de Italiaan zien een man van zijn woord te zijn. Een panklare voorzet van Derry John Murkin, na een fraaie steekbal van El Kadiri, werd voortreffelijk afgemaakt door de Italiaanse topscorer. De Wijdbroeken zochten hierdoor met een 1-2 tussenstand de kleedkamer op.

Strijd

Beide ploegen begonnen met veel strijdlust aan de tweede helft. Zakaria El Azzouzi kreeg het aan de stok met zijn directe tegenstander Thibaut Lesquoy. Na enkele overtredingen ging de vleugelverdediger op de bon en was het Murkin die een vrije trap op de rand van de zestien net naast het doel werkte.

Met nog enkele minuten op de klok was het strijdplan van Almere City FC duidelijk: pompen of verzuipen. Daniël Breedijk en Faris Hammouti werden ingebracht om de thuisploeg te helpen aan de aansluitingstreffer, maar tot échte mogelijkheden leidde dit niet. Op basis van karakter hield Het Nieuwe Oranje echter stand in een spannende slotfase. Voor de ploeg van Ole Tobiasen betekende het dus verzuipen tegen een krachtig en volwassen FC Volendam.

Door de overwinning verstevigt FC Volendam de zevende plaats op de ranglijst en heeft het een gat geslagen van tien punten met nummer negen Telstar. Komende zaterdag komt het team van Wim Jonk weer in actie. In het Kras Stadion neemt Het Nieuwe Oranje het op tegen Roda JC Kerkrade. De wedstrijd wordt om 16:30 afgetrapt en is live te volgen via ESPN.

16’ Brian Plat (0 - 1)
30’ Tim Receveur (1 - 1)
45’ Samuele Mulattieri (1 - 2)