Voorbeschouwing Excelsior - FC Volendam

  • donderdag, 27 mrt 2014
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

FC Volendam speelt vrijdagavond in Rotterdam op Woudestein de uitwedstrijd tegen Excelsior. Excelsior doet het dit jaar erg goed. Momenteel staan ze op de vierde positie op de ranglijst met 50 punten uit 31 duels. FC Volendam vinden we op plaats 9 met 46 punten uit 32 duels.

Na het vertrek van hoofdcoach Jon Dahl Tomasson (hij kon de lokroep van Leon Vlemmings om naar Roda JC te vertrekken niet weerstaan) verwachtte menigeen dat Excelsior hier last van zou krijgen. Niets bleek minder waar, want de Kralingers voeren momenteel de Jupiler League subtop aan. Marinus Dijkhuizen heeft samen met André Hoekstra en Rob van Dijk de boel goed op de rit gekregen. Met name op het eigen veld is men sterk: liefst 31 punten werden thuis behaald. Uit verloor men slechts vier keer, maar werd er ook zeven keer gelijkgespeeld. Tot nu toe pakte Excelsior 19 punten in hun uitwedstrijden. FC Volendam doet het zoals bekend erg goed in uitwedstrijden. Alleen Willem II pakte meer punten (30 uit 16) dan de Volendammers (27 uit 15).

FC Volendam bewaart goede herinneringen aan de wedstrijd van vorig jaar bij Excelsior. Voor een bomvol vak meegereisde fans werd er met 1-3 gewonnen. Goals van Ludcinio Marengo, Levi Schwiebbe en Michiel Kramer zorgden voor een 0-3 tussenstand. Mick van Buren maakte de eretreffer voor Excelsior waardoor de 1-3 eindstand op het scorebord kwam. Of het uitvak vrijdagavond weer zo vol zal zitten is de vraag. Feit is dat het team een boost kreeg van zoveel oranje enthousiasme en support op de tribune. In de heenwedstrijd dit seizoen in ons KRAS-Stadion pakten beide teams een punt. Lars Veldwijk opende de score voor de gasten, Robert Mühren maakte gelijk. Kevin Van Diermen zette Excelsior weer op voorsprong, maar captain Gerry Koning zorgde in de absolute slotfase voor de gelijkmaker.

De namen van Lars Veldwijk en Robert Mühren zijn inmiddels gevallen. Zij voeren het topscorersklassement aan in de Jupiler League met respectievelijk 21 en 23 goals. Beide heren schieten dus met scherp dit seizoen. Zullen zij vrijdag ook weer kunnen juichen? Gezien het hoge gemiddeld aantal goals bij beide teams (bij wedstrijden van Excelsior werd gemiddeld 2,77 maal gescoord, bij FC Volendam maar liefst 3,72 maal!) lijkt dit een garantie voor een doelpuntrijk duel. We gaan het vrijdagavond meemaken op Woudestein. Arbiter is de heer Visser. De heren Becquet en Ponsar assisteren hem langs de lijn. Kick off is om 20:00 uur.