Vraaggesprek met: Robbin Ruiter

  • woensdag, 30 jun 2010
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

1. Waar was je op vakantie?
Ik ben afgelopen zomer 2 keer op vakantie geweest. Eerst heb ik samen met mijn ouders een stedentrip naar New York gemaakt. Een fantastische en indrukwekkende stad. Echt een stad waar je een keer geweest moet zijn!
Daarna ben ik samen met oud-FC Volendam speler Paul Kok op vakantie geweest naar Rhodos.

2. Kijk je uit naar het nieuwe seizoen en wat verwacht je ervan?
Het seizoen kan wat mij betreft beginnen. Na een paar weken zonder voetbal begint het altijd weer te kriebelen. We willen ons natuurlijk ook graag revancheren voor het teleurstellende afgelopen seizoen.

3. Heb je speciale individuele training gedaan in de voetballoze weken?
De afgelopen weken ben ik veel in de sportschool geweest om sterker te worden. Daarnaast heb ik de nodige kilometers gelopen. Het is belangrijk om fit aan de start van de voorbereiding te verschijnen.

4. Je volgt het WK ongetwijfeld. Wat vind je de grootste verrassing tot nu toe, en welk team is je favoriet?
De grootste verrassing tot nu toe vind ik Uruguay. Ik had weinig van ze verwacht, maar zie ze nu zomaar doordringen tot de halve finale. Mn favoriet in natuurlijk Nederland. Ze laten nog geen fantastisch voetbal zien, maar ze winnen elke wedstrijd op een degelijke en zakelijke manier tot nu toe. Het zal lastig worden tegen Brazilie, maar ze zijn zeker niet kansloos.

5. Wie tip je als wereldkampioen?
Ik hoop natuurlijk op Nederland.

6. Volg je de werkzaamheden in het stadion, zo ja, wat vind je ervan?
Het gaat sneller dan ik had verwacht. Wel moet er nog een hoop gebeuren voordat het helemaal af is. Ben benieuwd hoe het eruit ziet wanneer alle werkzaamheden zijn afgerond.