Walid Ould-Chikh maakt indruk en sluit aan bij Jong FC Volendam

  • dinsdag, 26 mei 2020
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Walid Ould-Chikh (20) draagt de komende twee seizoenen het tenue van FC Volendam. De multifunctionele aanvaller, die ook uit de voeten kan op het middenveld, trainde de afgelopen periode mee bij de selectie van Jong FC Volendam en maakte indruk. Ould-Chikh ligt vast tot de zomer van 2022 met een optie voor nog eens twee jaar. Hij sluit aan bij het beloftenteam.

Ould-Chikh, de jongere broer van ADO Den Haag-speler Bilal Ould-Chikh, kwam in het afgelopen seizoen uit voor het beloftenteam van De Graafschap. Eerder voetbalde de in Roosendaal geboren speler onder andere in de jeugdopleiding van FC Twente en PEC Zwolle.

‘Mooi plan’

“Ik ben erg blij om mijn eerste contract bij FC Volendam te tekenen”, stelt Ould-Chikh. “Het vertrouwen dat de trainers en de technisch directeur mij vanaf het eerste moment gaven doet me erg goed. FC Volendam werkt volgens een mooi plan, dat als team en als individueel gericht is om de verbeterpunten extra aandacht te geven. Onder zo’n aanpak heb ik nog niet eerder gewerkt. Het is dus een een mooi moment voor mij om mezelf optimaal te ontwikkelen.”

‘Veelbelovende mix’

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij met de komst van de aanvaller. “Ik volg Walid al jaren, hij is een zogenoemde laatrijper en mede daarom een interessante speler. Van nature is het een straatvoetballer, dus technisch zit het wel goed. Het fysieke aspect is lang een blokkade geweest voor Walid.

Van Leeuwen licht het laatste toe. “In de jeugd was hij één van de kleinste spelers en daardoor werd zijn talent niet altijd gezien. De laatste jaren is hij alsnog de lucht in geschoten en nu komen dingen steeds meer samen. Hij is inmiddels razendsnel en de combinatie met zijn individuele actie en creativiteit geeft een veelbelovende mix. Walid zal zeker nog tijd nodig hebben om zijn onderdelen te verbeteren. Zo kan hij fysiek nog veel sterker worden en alles wat hij doet moet in een hoger tempo en met meer intensiteit. Hij krijgt daar bij ons ook de ruimte voor, dus eerst rustig verder ontwikkelen bij Jong FC Volendam en van daaruit gaan we zien hoe en wanneer hij zich hogerop kan melden.”

Tekst & beeld: FC Volendam