Website 15 jaar oud

  • maandag, 03 okt 2011
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Rob Lezer van Lezer ICT services heeft 15 jaar geleden de basis gelegd voor de website van FC Volendam. Het begon allemaal met zijn eerste contact met internetprovider Worldonline. Als pionier op het internet en als ICT sponsor van FC Volendam, creëerde hij de website van FC Volendam.

FC Volendam was de eerste Betaald Voetbal Organisatie in Nederland met een eigen website. In de eerste maanden na oktober 1996 kwamen er gemiddeld 40 bezoekers per dag op de site.

De meeste bezoekers kwamen op de website, na de brand in het hemeltje. Uit de hele wereld kwamen tienduizenen bezoekers dagelijks informatie zoeken. Ondanks dat het internet, begin 2001, nog niet in ieder huis gebruikt werd, was onze webiste een belangrijk informatiemedium.

Jarenlang was de 1-april grap een groot succes. Zo namen diverse media de informatie klakeloos over, ondanks de absurdheid ervan. Mooiste was de voetbalschoen speciaal voor kunstgras. Gemaakt van de stof die astronauten in hun schoenen hadden. Enkele weken na deze 1 april belde Cambuur zelfs nog op, om te vragen waar de schoenen besteld konden worden. Met het één-tweetje met sponsor Jako, was een goede grap geboren waar ook spelers en eigen technische staf in het ooitje werd genomen.

Het succes van de promotie in 1998 was ook aanleiding voor enorme belangstelling van de website. Na de promotie werd ook de basis gelegd voor een CMS syteem wat nu de basis vormt van de website.

Voor een ieder die nog eens terug wil kijken: http://wayback.archive.org/web/*/http://www.fcvolendam.nl/