Willem II - FC Volendam

  • dinsdag, 03 feb 2009
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Broodnodige punten meer dan verdiend

Na vijf minuten lag de bal al op de stip. Voor een volstrekt correcte ingreep van Tim Bakens gaf Wegereef Willem II wel erg makkelijk  een strafschop en Bakens geel. Deze weggever werd door Swinkels benut. Daarmee kwam Volendam op achterstand, terwijl het ijzersterk gestart was. Al  in de eerste minuut kregen achtereenvolgens Jack Tuijp, Dominique van Dijk en Rowin van Zaanen een ideale kans om de score te openen. Maar gebrek aan scherpte en de paal stonden succes in de weg. Na de niet normale tegenvaller trok Volendam aanvankelijk het initiatief alsnog naar zich toe, maar het kon weinig goeds doen in de ogen van Wegereef.
Willem II voelde zich gesterkt en toog ten aanval. Veel gevaar kwam er niet uit. Ook Volendam kwam met veel aanvallers uit, maar als doelman Aerts naderbij kwam, was de felheid weg.  Volendam was niets de mindere op het moeilijk bespeelbare veld, maar trok de partij niet gelijk, wat makkelijk had gekund.  Een zuivere elleboogstoot van Demouge werd slechts met geel bestraft.  FC Volendam mocht de hand in eigen boezem steken. Een uitstekende actie van Jack Tuyp belandde in niemandsland,omdat twee Volendammers naar de eerste paal gingen in plaats van zich strategisch te verdelen. Een eerdere aanval smoorde tegen de benen van eigen spelers. Volendam speelde niet verkeerd, maar handelde het slecht af.

In de tweede helft nam Volendam alles in eigen hand. De stand op de ranglijst maakte duidelijk dat een gelijkspel al niks oplevert, laat staan een nederlaag. Eerste doel was de gelijkmaker. Die kwam. In de 57e minuut hadden drie man het doel in het vizier. Uiteindelijk was het Rowin van Zaanen, die evenals afgelopen zaterdag tegen NAC Breda, de gelijkmaker produceerde. Het thuispubliek ging kermend tekeer, omdat Volendam de Tilburgers volledig overvleugelde.
Korte tijd later had Jack tuyp de overwinning kunnen inluiden. Een magnifieke balhandeling van hem werd keihard tegen de lat gewerkt. Het was uitstel van executie. Met nog zeven minuten op de klok werd de bal voor de zoveelste keer voor het Willem II-doel gebracht. Nu raakte Henny Schilder de bal op aangeven van Van Zaanen zo, goed dat Maikel Aerts kansloos was. Met de extra speeltijd erbij waren er nog tien minuten te spelen. Daarin bleef Volendam de betere ploeg, al ontsnapte het toen niet alleen Jeroen verhoeven maar ook Demouge volledig mistastte. Het zou onterecht geweest zijn, als daramee de drie punten verloren waren gegaan. Volendam pakte terecht de eerste overwinning op vreemde bodem.
Cor Tol