Wim Jonk te gast in LOVE Sport Extra

  • woensdag, 16 mrt 2016
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Aanstaande woensdag om 18.00 uur is Wim Jonk te gast bij Jack Muhren en Bert van de Poppe in hun radioprogramma LOVE Sport Extra.

Wim Jonk (49) begon zijn voetballoopbaan bij de amateurs van Volendam, maar al snel bleek dat er veel talent in de jonge Wim zat en dat resulteerde in de overstap naar de FC Volendam in het jaar 1986. Twee jaar later maakte hij de overstap naar Ajax, waar hij een eenheid vormde met Dennis Bergkamp, waar hij later mee naar Milaan verhuisde om voor twee seizoenen voor Inter Milan te voetballen.

Na zijn tijd in Italië verkaste de Volendammer naar PSV voor drie seizoenen, en Jonk sloot zijn carrière af in Engeland bij Sheffield Wednesday. Wim Jonk kwam 49 keer uit voor het Nederlands Elftal. Tot het einde van het vorige jaar was Wim Hoofd Jeugdopleiding bij Ajax, maar na vele strubbelingen binnen Ajax kwam daar voor zowel Johan Cruijff, als voor Wim Jonk voorlopig een einde aan het tijdperk Ajax.

Om 18.30 uur gaan we wederom bellen met de trainer van FC Volendam, Robert Molenaar.

LOVE Sport Extra is nu ook te vinden op Facebook! Hier kunt u terecht voor het laatste nieuws omtrent het programma, foto’s van de bijzondere gasten en kunt u de uitzending terugluisteren via Uitzending Gemist.