Winnaar topsportgemeente 2011: Edam-Volendam

  • dinsdag, 31 jan 2012
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

De gemeente Edam-Volendam is uitgeroepen tot winnaar van zevende editie van de Topsportgemeente-van-het-jaar verkiezing. De Noord-Hollandse gemeente kende vorig jaar de beste topsportprestaties, gemeten over 41 landelijke sportcompetities en gerelateerd aan het aantal inwoners. De overige genomineerde gemeenten (Den Haag, Landsmeer, Leiderdorp en Utrecht) eindigden allen op bescheiden afstand en mogen met hun top-5 klassering ook terugkijken op een zeer geslaagd sportjaar.
Edam-Volendam was afgelopen jaar met vier teams actief in de onderzochte competities. Deze teams presteerden uitstekend. Zo konden aan de dijk twee landskampioen worden gehuldigd. Kras Volendam behaalde de nationale handbaltitel (heren) en Mo & Z Volendam was de beste in de Ereklasse van het dammen. Daarnaast wisten ook de voetbalteams van FC Volendam (Eerste Divisie) en RKAV Volendam (Hoofdklasse zaterdag) goede eindklasseringen te behalen.
Tezamen bezorgden deze prestaties Edam-Volendam voldoende punten om de titel Topsportgemeente van het jaar in de wacht te slepen. De afgelopen jaren was Edam-Volendam als een van de enigste altijd al bovenin het klassement te vinden. 2e in 2005 – 6e in 2006 – 2e in 2007 – 6e in 2008 – 14e in 2009 – 4e in 2010 – 1e in 2011

Klik hier voor de klassementen van de afgelopen jaren.