WK-ganger Garang Kuol voor één seizoen gehuurd van Newcastle United

  • dinsdag, 08 aug 2023
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Garang Kuol (18) speelt het komende Eredivisiejaar voor FC Volendam. De international van Australië, geboren in Soedan, wordt voor één seizoen gehuurd van Newcastle United. Afgelopen winter schreef de vliegensvlugge aanvaller geschiedenis door als de op acht na jongste speler ooit uit te komen op een WK. Met zijn thuisland werd hij in Qatar in de achtste finale uitgeschakeld door Argentinië.

Kuol staat sinds januari 2023 onder contract bij Newcastle United, dat hem overnam van Central Coast Mariners. Hij maakte bij de club in zijn thuisland op 16-jarige leeftijd, in maart 2021, zijn debuut. Direct na zijn aankomst in Newcastle werd hij voor een eerste kennismaking met het Europese voetbal verhuurd aan het Schotse Hearts of Midlothian. Het 18-jarige talent kan op iedere positie in de aanval uit de voeten. Ondanks zijn jonge leeftijd, speelde Kuol al 36 officiële duels (waaronder twee op het afgelopen WK), waarin hij negen keer tot scoren kwam en vier assists gaf. In die duels ontving de Australiër veel lof, onder anderen nadat hij opviel in een oefenduel van de A-League All-Stars tegen FC Barcelona.

'Al langer hoog op onze lijst'

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is verheugd met de komst van de multifunctionele aanvaller. “Garang stond al langer hoog op onze lijst, en nu was het moment dat we een goede oplossing konden vinden met Newcastle. Hij is een zeer getalenteerde aanvaller die op meerdere posities uit de voeten kan en dingen toe kan voegen aan ons spel. Vooral zijn diepgang en directheid naar de goal zijn wapens die wij goed kunnen gebruiken. Garang is technisch vaardig en snel, en heeft ook oog voor zijn medespelers. Al met al zijn wij heel blij met zijn komst en we kijken uit naar weer een mooi ontwikkelingstraject.”

Werkvergunning

De speelgerechtigdheid van Kuol is afhankelijk van het lopende proces voor het verkrijgen van een werkvergunning.