Zuid-Afrikaans international Luke Le Roux voor drie seizoenen naar FC Volendam

  • woensdag, 23 aug 2023
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

FC Volendam en Varbergs BoIS uit Zweden hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Luke Le Roux. De 23-jarige international van Zuid-Afrika gaat voor drie seizoenen tekenen in Volendam met de optie voor nog één seizoen. De transfer van de middenvelder is onder voorbehoud van het afronden van het papierwerk en de werkvergunning.

Le Roux speelt sinds begin 2020 voor Varbergs BoIS in de Allsvenskan, de hoogste divisie in Zweden. De fysiek sterke middenvelder werd destijds overgenomen van het Zuid-Afrikaanse SuperSport United. Eerder droeg de jonge twintiger het shirt van Ikapa Sporting FC. Bij de Scandinavische club maakte Le Roux indruk en groeide hij uit tot steunpilaar, aanvoerder én international van Zuid-Afrika. Inmiddels heeft hij vijf interlands achter zijn naam voor Bafana Bafana. Voor Varbergs BoIS kwam Le Roux tot 99 officiële duels, waarin hij drie keer scoorde.

Kwaliteitsinjectie

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is verheugd met de komst van de multifunctionele middenvelder. “Luke is het type speler dat wij al langere tijd zoeken om ons middenveld te complementeren. Hij speelt primair vanuit de controle, maar kiest ook zijn momenten om zich met de aanval te bemoeien. Luke staat fysiek zijn mannetje, heeft veel dynamiek, is vaardig aan de bal en heeft een goed spelinzicht. De beste samenvatting is een allround en box-to-boxmiddenvelder."

Van Leeuwen vervolgt: "Luke heeft zich in Zweden stapsgewijs ontwikkeld tot een uitstekende speler, die inmiddels ook international van zijn land is. Dat hij nu naar Volendam komt is echt een kwaliteitsinjectie voor ons team. Daarnaast zit er ook nog veel rek in Luke, dus we kijken uit naar een mooi nieuw ontwikkelingstraject.”

Tekst: FC Volendam